Neste års iPhone-toppmodell får OLED-skjerm, hvis produsentene klarer å levere nok paneler.
Neste års iPhone-toppmodell får OLED-skjerm, hvis produsentene klarer å levere nok paneler.

Annonse


Hvorfor søker Apple bedre iPhone-paneler i Japans risåkre?

Denne høsten har det svirret flere rykter rundt neste års iPhone som angivelig skal ha en OLED-skjerm. Dog er det er det et potensielt stort problem med OLED-panelene: etterspørselen er i ferd med å bli høyere enn produksjonstallet.

To års ventetid på maskinene
Økonominettstedet Bloomberg har tatt en titt på det litt ukjente, men derimot særdeles viktige, selskapet Canon Tokki. Dette er selskapet som står bak maskinene som produserer OLED-paneler og er sannsynlig disse som vil produsere panelene i neste års iPhone.

Ifølge rapportene står Canon Tokki nesten for den samtlige produksjonene av slike maskiner, noe som gjør dem potensielt svært viktige for Apple. Bloomberg skriver at selskapet er i stand til å lage ti maskiner i året og at de har en restordre på to år på grunn av etterspørselen – som neppe kommer til å avta med det første.

OLED-panelene produseres av en slik maskin.
OLED-panelene produseres av en slik maskin. (Ill.: Canon Tokki)

En stor flaskehals
Det ryktes at Samsung skal stå for produksjonen av OLED-panelene i kommende iPhone-modeller. Selskapet har allerede produsert panelene i flere år, men Bloomberg advarer med at også Samsung vil ha problemer med å møte etterspørselen.

Annonse


«På grunn av flaskehalsen i produksjonen stilles det spørsmål rundt Apples mulighet til å levere OLED-skjermer i neste års iPhone, og om det California-baserte selskapet klarer å finne flere leverandører. Ventetiden på maskinene som kan koste over 10 milliarder yen (snaut 740 millioner kroner) er på to år», skriver Bloomberg.

Toppsjef i Canon Tokki, Teruhisa Tsugami, sier til Bloomberg at de gjør alt de kan for å øke produksjonen og gjøre ventetiden kortere.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse