Saksøkerne hevder de trodde at Teslaen skulle yte 700 hestekrefter.
Saksøkerne hevder de trodde at Teslaen skulle yte 700 hestekrefter.

Annonse


Dagens Næringsliv: Tesla inngår forlik med misfornøyde eiere

Saken mellom ti skuffede Tesla-eiere og Tesla skulle opp for tingretten i Oslo i dag.

Inngår forlik
I går kveld kunne Dagens Næringsliv melde at saksøkerne og Tesla Norge har inngått forlik. Dermed blir det ingen rettssak.

Avisen skriver at forliket innebærer en kontantutbetaling på 65 000 kroner – det er omtrent halvparten av hva de misfornøyde eierne egentlig krevde. De kan også velge mellom andre løsninger som inkluderer oppgradering av bilene til «ludicrous mode», ny hjulpakke eller kredittkjøp på produkter.

Forliket innebærer i tillegg at partene dekker sine egne saksomkostninger, skriver Dagens Næringsliv. Så langt har ikke Teslas informasjonssjef i Norge, Even Sandvold Roland, ønsket å kommentere saken.

Annonse


Fra originalsak
Årsaken til det opprinnelige søksmålet er at 126 eiere av Model S P85D mener de ble lurt da de trodde bilen skulle yte 700 hestekrefter – i realiteten er tallet 469:

– Utgangspunktet er at vi kjøpte en bil som ble markedsført med 700 hestekrefter, og skulle gjøre 0-100 kilometer i timen på 3,3 sekunder. Men så viste det seg at Tesla hadde oppgitt 700 hestekrefter som et tenkt tilfelle hvor bilen ikke var drevet av batteriene, men hadde en ekstern strømforsyning på 500.000 watt rett på motoren, forklarte Frode Fleten Jacobsen til Dagens Næringsliv den gang.

 

Kilde:
Dagens Næringsliv

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse