Det er nesten ti år siden den første iPhonen kom på markdet. Her er et "tilbakeblikk" på iPhone 1 og konkurrenten fra google.
Det er nesten ti år siden den første iPhonen kom på markdet. Her er et "tilbakeblikk" på iPhone 1 og konkurrenten fra google.

Annonse


Originalenes kamp: iPhone 1 vs Google G1

– Gode artister kopierer, store artister stjeler, er et av de mer berømte Steve Jobs-sitatene – som i seg selv er et sitat fra Picasso.

Da den første iPhonen kom i 2007, var den revolusjonerende – ingen hadde tenkt at Apple kunne lage en skikkelig telefon, og ingen hadde heller tenkt at de ville komme ut med noe som blåste alle andre av banen.

Google G1
Ett år etter Apples iPhone kom også Googles første telefon på markedet, med G1 – som var den første Android-enheten i salg. Denne hadde stor skjerm med en knapperad nederst, og hadde endog et fullt tastatur under skjermen.

Den var laget av HTC, og var begynnelsen på et langt og godt samarbeide som kulminerte nå sist i årets Pixel-telefoner.

Annonse


Stor verdi på eBay
Nå har Youtuberen EverythingApplePro fått takk i begge telefonene for å gjøre en sammenligningstest med en hel del nostalgi.

Hvis du har en uhildet iPhone G2 liggende, kan du for øvrig nå tjene en god slant – telefonene går for opp til 156 000 kroner på eBay for uåpnede utgaver.

Det er ikke bare vi som er nostalgiske for den første smarttelefonen på markedet.

Her kan du se sammenligningen av iPhone og HTC G1:

 

Kilde
Redmond Pie