Android-produsentene har endt opp i en kjip situasjon der de må selge flere mobiler enn det finnes kjøpere for å tjene noe særlig med penger.
Android-produsentene har endt opp i en kjip situasjon der de må selge flere mobiler enn det finnes kjøpere for å tjene noe særlig med penger.

Annonse


Apple tjener alle pengene – andreplass sitter igjen med 2,4 prosent og det er ikke Samsung

Strategy Analytics sin analyse av mobil-markedet i tredje kvartal (juli til september) i år avslører at Apple fremdeles er det smarteste selskapet i klassen.

Ikke størst, men tjener desidert mest
For selv om Android dominerer overlegent på markedet som Windows gjorde på 90-tallet, er det Apple som stikker av med pengene:

91 prosent av de 9,4 milliard dollarene som ble generert (fortjeneste) i nevnte kvartal havnet nemlig i lomma til iPhone-oppfinneren. Tallet er rekord.

Før lanseringen av sjuern
På andreplass er Huawei med 2,4 prosent, deretter Vivo og Oppo.

Annonse


Men hva skjedde med Samsung? Jo, de fikk året ødelagt av Note7. Det melder Strategy Analytics:

«Fortjenesten til den globale smartmobilindustrien stabiliserte seg i tredje kvartal 2016. Android holdt på sin topp-posisjon som det største OS-et hva angår inntekter, etterfulgt av iOS.

Mirosoft og Blackberry-plattformene hadde ingen fortjeneste i det hele tatt, mens Tizen falt til femteplass når vi ser på volumet.

Samsung ledet blant alle når det gjelder volum og verdi, men ble slått av Huaweis fortjeneste grunnet Note7-problemene.»

Her er hele listen:

Slik ser tallene ut for tredje kvartal i år. Som vanlig stikker Apple av med alle pengene, men denne gang gjør de det enda bedre enn tidligere.
Slik ser tallene ut for tredje kvartal i år. Som vanlig stikker Apple av med alle pengene, men denne gang gjør de det enda bedre enn tidligere. (Ill.: Strategy Analytics)

 

Kilde:
Strategy Analytics

Annonse


Annonse


Annonse