Tyrkia sperrer ofte sosale medier etter større hendelser - nå blokkerer de også VPN-er.
Tyrkia sperrer ofte sosale medier etter større hendelser - nå blokkerer de også VPN-er.

Annonse


Tyrkia sperrer sosiale medier og VPN-tjenster

Tyrkia har en lang og broget historie med sosiale medier, og har tidligere sperret Reddit og blant andre Dropbox, og nå sperrer de også VPN-ene som folk bruker til å omgå blokkeringene.

Blokkerte sosiale medier
På fredag ble nok en gang Twitter, Facebook og Youtube blokkert i Tyrkia, og det ble for første gang plassert restriksjoner på meldingsapper som WhatsApp og Skype i frykt for mulige demonstrasjoner organisert gjennom nettverkene.

Tyrkia sperrer ofte sosiale nettverk som følge av nasjonale hendelser som terrorangrep og arrestasjoner for å gi myndighetene større kontroll over rapporteringen, melder Turkey Blocks, som sporer disse blokkeringene.

Denne gangen kommer blokkeringene etter arrestasjonen av flere opposisjonspolikere i landets tredje største politiske parti, HDP.

Annonse


Det som gjør denne omgangen speisell er at også VPN-tjenstene nå blir sperret, som gjør det vanskeligere å omgå blokkeringene av sosiale medier.

Og også omgåelsesmetoder
Tyrkia har nå også blokkert Tor-nettverket og flere andre sensur-omgående tjenester, slik at sperringene av sosiale nettverk blir enda tettere.

Dette er en viktig utvikling ettersom blokkeringene av sosiale medier har lært befolkningen om hvordan man omgår dem – ved å nettopp bruke VPN-tjenster og Tor-nettverket.

Tidligere i uken ble Internett stengt fullstendig ned i sørøst-Tyrkia, som blant annet hindret medisinske leveringer til pasienter.

Kilder
Vice
Turkey Blocks

Annonse


Annonse


Annonse