Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Denne indeksen blir mindre oppdatert om noen måneder, skal vi tro Google.

Google bytter hovedindeks fra skrivebordssøk til mobilsøk

Skrivebordssøk blir mindre oppdatert.

I et stadig skift mot mobiler og tablets, planlegger Google å lage et separat mobil-indeks av søkedatabasen sin i løpet “et par måneder,” og vil gjøre dette indekset til hovedindekset sitt.

De vil fortsette å vedlikeholde et indeks for skrivebordssøk, men dette vil ikke bli like oppdatert som mobilindeksen, skriver Search Engine Land.

Flere søk på mobil enn skrivebord
Mobilsøk er nå hovedbruksmåten for Google, skriver de – men selv om skrivebordssøk er i minoriteten generer det en betydelig bruk av Google.

Nyheten kom gjennom en tale fra Gary Illyes, en webmaster trends-analytiker hos Google på Pubcon-konferansen. I løpet av talen ville han ikke oppgi en tidslinje, men sa i et senere intervjuv at endringen vil komme i løpet av “måneder.”

Planlagt i et år
Google skal ha eksperimentert med tanken om et eget mobilindeks siden i fjor, ettersom søkene fra mobil vokser såpass raskt, og dette skal ha overbevist selskapet om å satse på et eget indeks for mobiler.

Men dette er så alt Google har sagt om saken. Spørsmålene hagler nå på Twitter om for eksemepel hvor lite oppdatert skrivebordindeksen blir, om mobilindeksen kun vil inneholde mobilsider og om det er sant at mobilindeksen ikke vil være søkbar for skrivebordsklienter.

Inntil videre er det flere spørsmål enn svar fra Google, men det meste skulle bli klart om noen måneder når endringen blir gjennomført på Googles websider.

Kilde: Search Engine Land, Engadget.

Stikkord: Google, søk