Brannsikrede esker i esker og detaljerte instruksjoner må til når man skal tilbakekalle en potensiell bombe.
Brannsikrede esker i esker og detaljerte instruksjoner må til når man skal tilbakekalle en potensiell bombe.

Annonse


Samsung klarer ikke å finne feilen med Galaxy Note 7

Selv om produksjon og salg av enheten nå er fullstendig stoppet så gjenstår det fortsatt for Samsung å finne ut hva som er kilden til problemet.

Dedikerte betydelige ressurser
Etter rapporter om flere enheter som spontant tok fyr så startet Samsung en uoffisiell tilbakekalling 2.september i år. Etter å ha dedikert «hundrevis av ansatte» til å finne feilen så hevdet Samsung at problemet lå i batteriene og sendte sågar ut en feilretting som skulle begrense hvor mye batteriene fikk ladet.

Etter en lengre forsinkelse begynte Samsung å sende ut telefoner med batterier fra et annet selskap. Men da eiere rapporterte at deres erstattningsenheter også tok fyr var det kroken på døra for Galaxy Note 7.

Byttet produsent
Det er altså New York Times som rapporterer at selskapet på tross av å ha dedikert betydelige ressurser til å finne feilen fortsatt ikke har klart det. Det var opprinnelig batteriprodusenten SDI som fikk skylden for de første tilfellene, men Samsung endret produsent til TDK som også produserer batterier til blant annet Apple.

I en video fra søndag ser vi en kvinne fra Honolulu, Hawaii, som opplevde at hennes Note 7 ble overopphetet og antente. Den initielle tilbakekallingen fokuserte på telefoner som inneholdt batterier fra SDI og ble forsøkt begrenset med en oppdatering som gjorde at batteriet ikke kunne lades til mer enn 60%. Det har så langt vært mange spekulasjoner, og potensielle syndere har vært mange, deriblant USB-C, og QuickCharge, men Samsung har så langt til gode å kunne konkludere.

Komplisert tilbakekalling
Ikke bare har Samsung slitt med å få tilbake alle enhetene, men også de som har kjøpt telefonen har hatt problemer med å få sendt den tilbake siden selskaper som FedEx og UPS har nektet å ta de med seg av frykt for at de skal eksplodere.
Nå har Samsung begynt å sende ut spesielle bokser som er brannsikre sammen med detaljerte instruksjoner og hansker.

XDA Developers har mottatt et slikt retur-kit, se video av den nedenfor:

Kilde:
Engadget 1,2
New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse