Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kontroversielle Milo Yiannopoulos vil redde enda mer kontroversielle 4Chan fra å stenge. (Bilde: skjermdump)

Legger inn bud på 4Chan

Kontroversielle Milo Yiannopoulos ønsker å redde 4Chan fra å stenge.

Milo Yiannopoulos, «alt-right»-helt og teknologiredaktør for Breibart News er ikke helt ukjent med kontroverser.

Han ble blant annet utestengt fra Twitter over uttalelsene sine, og har vært redaktør for en rekke forskjellige nettsider på den ekstreme høyresiden av den politiske skalaen.

Sliter med kostnadene
Han har nå, med hjelp av en rik bakmann, startet forberedelsene for å kontakte 4Chan-eier Hiroyuki Nishimura, antakelig allerede denne uken, om et eventuelt kjøp.

4Chan sliter med å betale serverkostnadene sine, og med å selge reklame til de frittalende brukerne sine. Forrige Søndag sendte Hiroyuki Nishimura ut en post på nettsiden der han sa at 4Chan ikke lenger har råd til infrastruktur, nettverk og serverkonstandene som holder det gående, og at det må radikale endringer til å for å holde 4Chan flytende.

Fri tale for alle pengene
Nå kan det virke som om krisen er unngått. Sier Milo Yiannopoulos:

– Som en fundamentalist på ytringsfrihet og en student av Internett-kultur, setter jeg pris på hvor sårbart og dyrebart 4Chans økosystem er, og hvor mye det gir det bredere Internett – selv om noen hjørner av det, som /pol/, ikke alltid setter like god pris på meg.

– Jeg snakket med advokaten min i dag morges om å kjøpe businessen. Jeg planlegger å kontakte de nåværende eierne i løpet av de neste par dagene med et tilbud. Filosofien min som eier vil være veldig enkel; Full ytringsfrihet, uten om og men.

Kilder: Hollywood Reporter, Engadget

Stikkord: 4chan