Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Skal vi tro lekker Evan Blass blir prisen 69 dollar (rundt 600 kroner) for nye Chromecast med 4K-støtte. (Ill.: Evan Blass)

Denne nye dingsen er langt fra det eneste Google skal avsløre 4. oktober

VR-headset, to nye mobiler og en Echo-konkurrent kommer også.

Chromecast Ultra eller Plus skal ifølge Android Police være navnet på den nye strømmeboksen fra Google med støtte for 4K, men det er ikke alt som kommer tidlig neste uke.

Ultra eller Plus? Uansett: 4K!
Visstnok lanseres boksen, som ligner på den andre Chromecast-produktene, samtidig som de to første «ekte» Google-mobilene Pixel og Pixel XL, altså 4. oktober.

Planen var å lansere en 4K-boks i fjor, men planen ble stoppet av ukjente grunner ifølge kilder Android Police har vært i kontakt med.

Ut med Chromecast og Nexus?
Venture Beat har såpass med detaljer om lanseringen at de mener å vite at Chromecast Ultra kjører fastvareversjon 1.21, og at den nåværende Chromecast-dongelen fortsatt skal være mulig å handle.

Enda mer interessant er det at fastvareversjonen, som akkurat ble lansert i beta til Chromecast Preview-medlemmer, ikke har en eneste Chromecast-logo – i stedet er bare Googles ikoniske G-logo å se.

Forsvinner sakte men sikkert både Nexus og Chromecast-merkevaren? Ikke umulig.

Spennende uke
Men det er mer enn mobiler og ny strømmeboks:

det kommer nemlig også et VR-headset, en ny WiFi-ruter og en Echo-konkurrent (noe også Apple snuser på) døpt Google Home. Spennende!

 

Kilder:
Android Police
9to5google
Venture Beat

Stikkord: Chromecast, Google