En antipiratgruppe foreslår at Apple, Microsoft og Google bidrar for å hindre piratkopiering.
En antipiratgruppe foreslår at Apple, Microsoft og Google bidrar for å hindre piratkopiering.

Annonse


Antipiratgruppe: – Apple, Microsoft og Google må sperre for piratkopiering

I en ny rapport publisert av Black Market Watch og Global Initiative against Transnational Organized Crime foreslår det ulike metoder å få bukt med piratkopieringen i Sverige.

Apple, Microsoft og Google
Blant annet foreslår det allerede brukte midler som å blokkere fildelingssidene via bredbåndleverandøren, men også å blokkere nedlastinger direkte i operativsystemene.

«En annen aktør som besitter høy potensiell kapasitet for å begrense piratkopiering, er selskapene som eier de store operativsystemene og styrer PC-er og mobile enheter, eksempelvis Apple, Google og Microsoft […] Produsentene av operativsystem bør oppmuntres, eller reguleres, til for eksempel å hindre nedlastning av ulovlig kopier materiale», står det i rapporten.

Ifølge en fersk rapport fra MUSO over piratkopiering basert på land, endte Sverige, som det eneste nordiske landet, på topp ti-listen.

Annonse
Blokkert i Norge, ikke i Sverige
I fjor ble Pirate Bay blokkert i Norge etter en kjennelse i Oslo tingrett. Åtte norske nettleverandører ble nødt til å sperre tilgangen til fildelingssiden, mens andre som ikke var rammet av dommen uttalte at de ikke hadde noen planer om å blokkere.

Nettsiden er ennå ikke blitt blokkert i Sverige, men den eies nå av den svenske staten.

Den fulle rapporten til Black Market Watch og Global Initiative against Transnational Organized Crime kan du lese i kildelenken.

 

Kilde:
Black Market Watch,
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse