Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PewDiePie er en av YouTuberne som skal ha mottatt penger for å snakke om Middle Earth: Shadow of Mordor. (Ill.: Wikipedia)

PewDiePie og andre Youtubere mottok penger for å snakke positivt om spill

Spill: Nå får Warner Bros. smekk på pungen.

he Federal Trade Commission (FTC) har inngått forlik med Warner Bros. etter påstander om at sistnevnte ikke offentliggjorde at de har betalt flere YouTubere for positiv omtale av spillet Middle Earth: Shadow of Mordor.

Flere tusen dollar utbetalt
Superstjernen PewDiePie, som også er den best betalte personen på YouTube, er en av dem som skal ha mottatt penger av Warner Bros. for å snakke positivt om spillet.

Ifølge FTC skal produksjonsselskapet betalt flere tusen dollar til personer med innflytelse på YouTube.

FTC slår hardt ned på dette
Ifølge Ars Technica måtte YouTuberne som en del av avtalen med Warner Bros. skrive minst én tweet eller Facebook-melding om spillet og legge ut en video. Videoene kunne ikke fremstille Middler Earth: Shadow of Mordor eller Warner Bros. på en negativ måte og kunne heller ikke vise eventuell feil i spillet.

YouTube-brukerne skal ha blitt oppfordret av Warner Bros. til å skrive i videobeskrivelsen at den var sponset – flere skal ha valgt å ikke gjøre dette – men ifølge FTC ville ikke det ha endret saken ettersom seere på Twitter, Facebook og andre sosiale mediekanaler ikke ville ha sett meldingen.

 

Kilder:
The Verge,
Ars Technica

Stikkord: Spill, youtube