Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Trailer-sjåføren hevder mannen som døde i ulykken så på film. (Ill.: Tesla)

– Han så på film mens Teslaen var på autopilot

Tesla: – Ikke mulig å se film på S-panelet.

Ifølge et øyevitne til den tragiske Tesla S-ulykken der bilens autopilot-system (beta – må aktiveres av fører) var i bruk, så den omkomne sjåføren på film i bilen når ulykken inntraff tidlig i mai i år.

Kan ha sett på film
Autopilot-systemet er ikke ment som en erstating for menneskelig kontroll og observasjon, men for å få førerne til å slappe litt mer av på lengre strekninger – Tesla S-eieren kan dog ha brukt autopiloten til langt farligere ting.

Ifølge et nøkkel-øyevitne til hendelsen så personen på Harry Potter mens bilens autopilot kjørte for ham, noe som medførte at bilen havnet under en stor trailer. Mannen døde av skadene.

– Ingen filmmulighet på Tesla S
Det er intet mindre enn føreren av traileren som hevder at mannen så film i bilen mens han kjørte, og at «han kjørte så fort gjennom traileren at jeg ikke så ham».

Trailer-sjåføren hevder at filmen fortsatt var på når mannen var død, etter at Tesla-en traff en telefonstolpe lenger ned i veien.

Tesla forklarer at det ikke er mulig å se film på deres panelet som brukes i S-modellene.

Det blir spekulasjoner, men det er jo mulig at mannen hadde installerte en sekundær skjerm. Ingen referanser til filmen er funnet i politirapporter, ifølge AP.

Trailersjåføren referer til skjermen som en «TV-skjerm».

 

Kilde:
AP

Stikkord: tesla