Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Philips sin Fidelio M2L/27 er en av få med Lightning-tilkobling, men neste år kommer markedet trolig til å oversvømmes av dem om Apple får viljen sin. (Ill.: Philips)

Nå gjør de seg klare for den store iPhone-endringen

– Derfor er Lightning-hodetelefoner bedre.

Det er kun et fåtall hodetelefoner å få tak i som har Lightning-utgang, men dette kommer til å endre seg noe brennkvikt nå som det ryktes at Apple tar kverken på 3,5 mm-lydutgangen.

Kommer trolig et lass med nye lydprodukter
For det blir selvsagt mulig å lytte til musikk ikke bare via Bluetooth, men også takket være Apples kabel-standard som har hatt lydstøtte siden 2014.

Ikke mange har kastet seg på dette, foruten Audeze og Philips, men dette kommer til å endre seg nå som Apple-partner Cirrus Logic (som lager uhyre små lydbrikker til blant annet mobiler) har komponert en ny «MFi Headset»-utviklerpakke for Apples utstyrspartnere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Slik behandles Lightning-lyd.
Slik behandles Lightning-lyd.

– Derfor er dette bedre
I dokumentasjonen heter det blant annet at:

«MFi Headset-utviklerpakken demonstrerer fordelene med Lightning-tilkoblede hodetelefoner over konvensjonelle analoge hodesett.

For eksempel leverer den digital tilkoblingen integrert høy-ytelses DAC og driverne leverer hifi-audio til hodetelefon-høyttalerne. I tillegg kan Lightning-hodetelefoner kommunisere med iOS-apper for å lage en personlig lytteopplevelse, blant annet egne EQ-innstillinger.»

Det er klart at Apple er helt avhengig av å få med seg mange på dette, selv om de nok har planer om å selge 3,5 mm til Lightning-adaptere.

 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: iphone