Selger gamle iPods til tusenvis av dollar

Klassiske iPods er gull verdt i følge ebay.
Klassiske iPods er gull verdt i følge ebay.

Nostalgi får oss til å bruke titusenvis av kroner på ting fra nær og fjern fortid, men det som en gang var forbeholdt antikviteter gjelder nå også for elektronikk fra ikke så fjern fortid.

iPods fra en forgangen tid
Markedet for brukt elektronikk er et merkelig dyr, mens en helt ny iPod koster rundt 4000 kroner for toppmodellen kan du om du har en tredje generasjon iPod shuffle innkassere opptil 8000 kroner.

Nostalgi driver opp prisen
En hvit iPod Classic, 5.generasjon, kan du legge ut for salg for 14 000 kroner uten å være den som tar mest for den. En sølvfarget iPod mini, 1.generasjon kan du kjøpe for 20 500 kroner. Og dette er i den lave enden av spekteret.

Annonse

Spesielle utgaver
Utgaver som ble lansert i begrensede opplag som 4.generasjon iPods som Apple lanserte i samarbeid med U2 går for hele 57 000. Brukt. Det må også nevnes at jo bedre tilstand enheten er i jo bedre pris får du, og skulle du fortsatt ha en i orginal innpakning kan du le hele veien til banken.

Den hellige gral
Den absolutte vinneren på bruktmarkedet for iPods må være andre generasjon iPod Classic i original innpakning, den siste som hadde det roterende hjulet, den må du i skrivende stund ut med 164 000 kroner for. En god andreplass går til 1.generasjon iPod Classic. Den kan du finne til salgs for 82 000 kroner.

Let i skuffer og skap
Det er selvsagt ingen garanti for at du klarer å få solgt din gamle iPod for noe i nærheten av disse prisene, men om du har en iPod fra mellom 2001 til 2004 liggende bør du ta en titt på eBay og Finn for å se hva du kan få for den.

Kilde:
BGR

Annonse
Annonse