Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå blir det deiligere å være norsk i utlandet. Dette er kontoret til Telenor i København. (Ill.: Telenor)

Telenor fjerner roamingavgiften i EU- og EØS-land

Men kutter i datapakkene.

Før nyttår kunne vi rapportere at Europaparlamentet har vedtatt at fra og med 2017 er det slutt på å bli «mobilflådd» når man er på reise i Europa.

Nye abonnement
I mars gjorde Telia roaming gratis i Norden og Baltikum, men Telenor blir det første som fjerner avgiften i EU- og EØS-land.

– Mange er svært opptatt av hva det koster å bruke mobilen på tur i utlandet. Nå kommer vi med et budskap vi tror kundene våre vil elske: Endelig kan de ringe og sende meldinger så mye de vil samt bruke av den inkluderte datamengden i abonnementet sitt i alle EU- og EØS-land, sier leder for Telenors mobilvirksomhet, Bjørn Ivar Moen, i en pressemelding.

Les også: Her er dine nye surfe-priser i utlandet.

Kutter i datapakkene
Endringen skjer i forbindelse med at selskapet endrer hele abonnementsutvalget og kunder som ønsker å benytte seg av fri roaming må bytte til det abonnementet Frihet som er tilgjengelig for privatkunder.

– Med dette innholdet styrker vi kraftig abonnementene. Men det er ikke bare voksne som skal få glede av et slikt innhold. Telenor lanserer nå også nye mobilabonnement for barn og unge, og abonnementene heter rett og slett Ung. Disse har selvfølgelig de samme fordelene som Frihet-abonnementene, sier Moen.

Det billigste abonnementet med fri roaming vil koste 249 kroner og ha 500 MB inkludert. Til sammenligning koster Mobil S det samme og tilbyr 1 GB i måneden. Telenor vil lansere de nye abonnementene i morgen,

Bedriftskundene får også fri roaming hvis de har abonnementet Fri+ med 4 GB eller mer.

 

Kilde:
Telenor

Stikkord: Mobil, telenor