Møt «Liam», Apple sin resirkuleringsrobot

Apple sin nye robot LIAM er Siris verste mareritt.
Apple sin nye robot LIAM er Siris verste mareritt.

I sammenheng med «Jordens Dag» så har Apple laget en liten video som viser Liam og Siri og deres første møte.  Reklamen kommer omtrent en måned etter at Apple avduket sin robot ved navn Liam og iPhone SE samtidig, en industriell robot med 29 frittstående armer.

Jobbet på Liam i flere år
Apple har jobbet i alle hemmelighet med Liam over de siste årene, men allikevel gjenstod en del spørsmål etter lanseringen. Som hvordan håndterer den ødelagte iPhones, og ikke minst, hvor stor er Liam egentlig.

I tråd med ånden for «Jordens Dag» så har Apple utstyrt Siri med mer informasjon om Liam, så om du spør henne nå vil hun kunne gi deg noe informasjon og en del tørre linjer som; «Liam is my new robot colleague at Apple. I’ve asked him to coffee but he’s kind of a workaholic.»

Annonse

Jobber for mindre avfall
Liam er et av selskapets mange tiltak for å minske avtrykket til Apple produkter og fabrikker. Liams jobb er å ta fra hverandre telefonene slik at delene skal bli lettere å bruke på nytt, tradisjonelle resirkuleringsmetoder for elektronikk innebærer makuleringsmaskiner og deretter å bruke magneter for å hente ut metaller, og da blir det ikke igjen mye å gjenbruke etterpå.

Kilde:

Mashable

Annonse
Annonse