Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft viser frem FlexCase, en ny måte å tenke deksel på

Mer enn bare en ekstra skjerm.

Microsoft kommer med stadig flere spennende konsepter, og FlexCase er definitivt en av de.

Kun en prototype
FlexCase er ikke et virkelig produkt enda, kun en prototype og et innblikk i mulighetene vi har når fleksible e-ink skjermer kombineres med sensorer for berøring og bøying av skjerm.

Dekselet har blitt utviklet av Microsoft sammen med «Media Interaction Lab at the University of Applied Sciences Upper Austria» og «Institute of Surface Technologies and Photonics» ved «Joanneum Research».

Beskyttelse også
I tillegg til å beskytte telefonen fra det åpenbare som riper og annet så lar FlexCase deg interagere med din enhet, en Windows Phone i demoen her, på nye måter. FlexCase kan brukes som en ekstra skjerm, den kan også benyttes som et tastatur, volumkontroll og den kan til og med registrere hvor mye og hvor lenge den bøyes.

Les også: Surface Phone kommer ikke i år

Tre bruksområder
Forskerene bak prototypen ser for seg tre bruksmåter, den første har de valgt å kalle «book mode», hvor skjermen rett og slett er en sekundær skjerm. «Laptop mode», hvor dekselet gir deg en touchpad lignende funksjon. Til slutt er «backside mode» hvor dekselet kan brukes til å kontrollere enheten uten at fingerne blir i veien for skjermen.

Det er lov å håpe at vi ser dette dekselet i hyllen ved siden av den ryktede «Surface Phone»

 

Stikkord: e-ink, Microsoft