Viber er motvillige til å avsløre hvordan de nå krypterer meldinger og samtaler for 700 millioner brukere.
Viber er motvillige til å avsløre hvordan de nå krypterer meldinger og samtaler for 700 millioner brukere.

Annonse


Viber krypterer nå meldingene til 700 millioner brukere

Etter at Viber annonserte at de skal implementere ende-til-ende kryptering for sine brukere så har flere forskere tatt til tastaturet for å sette spørsmålstegn ved hvor sikker plattformen egentlig er.

700 millioner brukere
En et blogg-innlegg så annonserte Viber, ved Michael Shmilov (COO) at den nye funksjonen vil beskytte meldinger sendt av Vibers 700 millioner brukere.

– Vi har jobbet med denne funksjonaliteten lenge og er stolte av at våre brukere kan bruke Viber uten frykt for at deres meldinger kan bli lest – det være seg i en en-til-en eller gruppe-chat, i en samtale, på skrivebordet, mobil eller nettbrett, skriver Shmilov i innlegget sitt.

Ikke dokumentert
I motsetning til flere av sine konkurrenter så har Viber fortsatt til gode å publisere noen detaljer som sier noe om hvordan krypteringen er implementert.

Annonse


Dette er standard prosedyre for de fleste krypteringssystemer, uten den informasjonen er det vanskelig å validere løsningen for utenforstående.

Til sammenligning jobbet WhatsApp sammen med utviklere av Signal og publiserte i den sammenheng en rapport som gikk i detalj på hvordan meldingene til deres brukere ble sikret.

Vil ikke publisere
Viber har så langt nektet å publisere detaljer rundt krypteringen noe som har gjort at teknologer stiller spørsmål ved metodene som benyttes.

Står sammen med Apple og WhatsApp
I en uttalelse til TechCrunch så sier selskapet bak Viber at de ikke vil lage noen bakdør, i noe land. Og at de står sammen med Apple og WhatsApp i deres standpunkt på kryptering og personvern.

Viber kan i likhet med flere hente ut metadata som forteller hvem som kommuniserer med hvem, men altså ikke hva de skriver i sine meldinger eller snakker om i sine samtaler.

Hastverk kan være lastverk
I en uttalelse til TechCrunch sier Joe Hall, en teknolog hos «Center for Democracy and Technology» at han bekymrer seg for at selskaper er så ivrige til å kaste seg på «krypteringsbølgen» at de nødvendige steg for å sikre løsningene ikke blir tatt.

– I jaget etter å kryptere alt så håper jeg at kryptering ikke bare blir et innfall som resulterer i dårlig sikkerhet. Det er ikke klart hva som skjer her, men jeg mistenker at vi kommer til å få vite det etterhvert, kommenterte Hall til TechCrunch.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse