Hopp til navigasjon Hopp til innhold
«Glock - Zapper» er en ekte pistol gjort til å se ut som Nintendo sin Zapper fra NES konsollen. (Ill.: Precision Syndicate, LLC)

Amerikansk selskap lager pistol som ser ut som Nintendo sin «Zapper»

Til forveksling lik, møter kritikk på Facebook.

I en melding lagt ut på Facebook av det amerikanske Precision Syndicate så viser de frem sin siste prototype, en modifisert Glock som er laget på lesten til Nintendo sin Zapper pistol fra 80-tallet.

For lik, farlig design
Tilbakemeldingene har vært varierte og går fra å spørre hvor man kan få kjøpt en slik. Andre fordømmer designet og sier at det bidrar til situasjoner hvor politiet må ta en sjanse på at våpenet er ekte og hvordan det setter liv i fare.

Nintendo Zapper
Tilbehøret til NES-konsollen ble gitt ut i 1984 og lot spillere peke pistolen mot TV’en og skyte målene sine. Best kjent er kanskje Duckhunt, spiller hvor du jakter på ender mens hunden din jager de opp i gresset foran deg. Etter lanseringen av Zapper måtte også Nintendo endre på designet, etter at en lov ble vedtatt som sa at alle lekepistoler måtte følge et strengt design skjema for å unngå situasjoner hvor leketøy ble sett som ekte våpen.

 

Begrunnet bekymring
De som ytrer sin bekymring over våpen som dette kan nok ha rett, over de siste årene har en økende andel småbarn skutt seg selv, sine foreldre eller andre i familien, faktisk hadde USA i 2015 en slik episode pr uke i snitt, skriver The Telegraph.

Se Nintendo sin orginale Zapper i aksjon:

Kilde:
Mashable

Stikkord: Glock, nintendo, Zapper