Annonse


Sniktitt: Uncharted 4: A Thief’s End

Etter nesten ett tiår på reisefot, markerer Uncharted 4: A Thief’s End slutten på et av de mest kritikerroste PlayStation-eksklusivene gjennom tidene.

Obs! Kan inneholde avsløringer fra historien.

House of Nerds
Tidligere denne uken tok undertegnede turen til House of Nerds’ lokaler på Løren i Oslo for en liten smakebit på det kommende spillet.

Min foregående opplevelse med Uncharted-serien var i 2011 da jeg jobbet som spilltester i franske Canada (Quebec) og testet treeren i serien, Drake‘s Deception, for feil og andre problemer.

Annonse


Noe av det interessante med A Thief‘s End er at det i tillegg til å vær det første spillet i serien som lanseres på PlayStation 4, sett bort ifra samlepakken, er det også det siste spillet i serien.

Spillets sjefsdesigner, Ricky Cambier, hadde tatt den lange veien over dammen til Oslo og Norge for å fortelle litt om siste kapittel i Uncharted-boken. Noe han var veldig tydelig på: det er absolutt det siste Uncharted-spillet.

Uncharted 4

Skattejakt
Nathan Drake er egentlig pensjonert og ferdig med skattejakter og eventyr, helt til broren Sam – som alle trodde var død – tar kontakt og ønsker Drakes hjelp på et siste eventyr. Med på turen blir også Victor «Sully» Sullivan.

Denne gangen er det også piratskatter som står i fokus, rettere sagt et legendarisk bytte som har tilhøre den beryktede Henry Avery som røvet rundt på slutten av 1600-tallet. Sam er i stor trøbbel og det eneste som kan hjelpe ham er å finne Averys legendariske skatt.

Naughty Dog har hold kortene tett til brystet og har ikke avslørt altfor mye av historien i spillet.

Uncharted 4

Brom, brom
Tilhengerne av serien kan glede seg over mye nytt. For første gang får spillerne for eksempel ta rattet i en sprek, liten Jeep. Dette er en kjekk måte å komme seg rundt i spillverdenen, spesielt hvis man er glad i litt utforsking.

Kjørefølelsen er absolutt godkjent og det er ikke bare å peise på gjennom alt. Gjørmen er alt annet enn medgjørlig og ved flere tilfeller må man frem med vinsjen for å trekke bilen opp de aller tøffeste bakkene. Det at man selv må manuelt feste og fjerne vinsjen selv, er også med på å løfte opplevelsen.

Det føles også litt mer levende at de to passasjerene kommenterer kjøringen underveis.

I vår korte gjennomspilling, som varte maksimalt 30 minutter, var det store deler som besstod av å kjøre rundt i verdenen, avbrutt av utforsking av for eksempel gamle ruiner.

Uncharted 4

Snikegress
En annen ting som er nytt er det utviklerne kaller «stealth grass» eller snikegress. I tidligere spill har det også vært fokus på snikeelementer, men dette er første gang Drake kan gjemme seg i gresset for å skjule seg for fiendene.

Som du sikkert er kjent med fra spill med snikeelementer, kan du se på fiendene hvorvidt de er oppmerksomme på deg eller ei via en «måler».

Men ikke misforstå, ønsker du å gi bånn gass er det selvfølgelig muligheter for det. Dette er også det jeg foretrekker.

God våpenfølelse
Det er selvsagt ikke mangel på action i A Thief’s End. Etter mye kjøring og utforsking med bilen, treffer vi omsider på den første gruppen med fiender.

Ved min første gjennomspilling, jeg rakk to, valgte jeg rett og slett bare å peise på og håpe på det beste. Sam og «Sully» er selvsagt i fremste rekke i krigen, men ikke forvent at de gjør jobben for deg. Vi får tilgang til en rekke forskjellige våpen og våpenfølelsen er absolutt godkjent.

I Uncharted 4 er det også mulig å merke fiender slik at det skal bli lettere for deg og kompanjongene dine og se og ta dem ut. Fiffig!

Uncharted 4

Grafikkperle
Vi må ingen måte glemme å snakke om det visuelle. Uncharted 4: A Thief‘s End er et fantastisk vakkert spill og bare understreker hva PlayStation 4 faktisk er i stand til.

Karakterene er detaljerte, områdene er nydelige og alt virker å være gjennomført til minste detalj. Spesielt når man kjører i gjørmen med bilen og det spruter rundt deg – det er svært imponerende. Ved flere anledninger blir man bare nødt til å stoppe bilen og ta inn den fine utsikten.

Uncharted 4

Konklusjon
Vår korte tid med Uncharted 4 var mildt sagt i det korteste laget og det er vanskelig å gjøre opp en solid mening etter kun en drøy halvtime bak spillspakene.

Serien blir ofte sammenlignet med Tomb Raider-spillene der tilhengerne av de ulike spillene beskylder den andre for å være en kopi. Det er absolutt likheter og med tanke på hvor begeistret undertegnede var for Rise of the Tomb Raider, skal det bli meget spennende å få hendene i fullversjonen av A Thief‘s End.

At vi nå for første gang i serien for å kjøre rundt i en fremkommelig bil, er også veldig kjekt. Spesielt ettersom Naughty Dog har sørget for at bilen brukes som en del av gåteløsningen og utforskingen.

Førsteinntrykket totalt sett er positivt og jeg har en følelse av at seriens tilhengere vil få en verdig, men sikkert emosjonell, avslutning på serien.

Uncharted 4: A Thief‘s End lanseres eksklusivt til PlayStation 4 10. mai.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse