Her bygges det ny tunnelbane i København. (Illustrasjonsfoto)

Annonse


Google-selskap vil bygge by fra bunnen av

I 2014 opprettet Alphabet (da het det fortsatt Google) selskapet Sidewalk Labs som jobber med å forbedre Wi-Fi og trafikken i byer.

Store prosjekter
Under et arrangement avholdt av The Information i New York hintet selskapets sjef, Dan Doctoroff, til at de gjerne kunne bygge en by for å teste mulighetene.

På spørsmål om Sidewalk har hentet inn konsulenter for å utforske mulighetene til å bygge en by fra bunn av, svarte Doctoroff følgende:

– Det ville vært en fantastisk idé, og la til at han ikke kunne utdype svaret videre.

Annonse


Utfordrende
The Information har tidligere skrevet at Sidewalk Labs ønsker å bygge en slik by for å «tenke nytt når det kommer til myndigheter, sosiale regler og datadrevet styring».

– Byer er vanskelige. Du har personer med genuin interesse, politikk […] men teknologien kan ikke stanses, forteller Doctoroff.

Til syvende og sist kan selskapets planer være å utvikle en slik by fra bunn av så de kan teste ut ulike prosjekter før de rulles ut ny andre utviklede byer.

Foruten byplanleggingen jobber Sidewalk Labs med to hovedprosjekter. Det ene innebærer å tilby gratis Wi-Fi i New York, mens i det andre bruker de anonyme data for å forstå bytrafikken og kø.

 

Kilde:
9to5Google,
The Information

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse