I en tilkoblet verden så skjer det morsomme ting med annerledes navn.
I en tilkoblet verden så skjer det morsomme ting med annerledes navn.

Annonse


Vær glad «Null» ikke er etternavnet ditt

I norsk navneleksikon kan man  finne navn som «Sædis» og «Vigfus», men selv om disse kanskje er flaue så skaper de neppe like mye problemer som etternavnet til Jennifer.

Null, niks, ingenting
Man kan spørre seg hva som fikk Jennifer til å ta hennes manns etternavn, men framsyn var det i alle fall ikke. Etter at de giftet seg så ble de altså herr og fru Null. Lite visste de da om de problemer man får i en tilkoblet verden med et etternavn som er synonymt med «ingenting» i de fleste programmeringsspråk.

Null flybilletter
Når Fru Null forsøker å kjøpe en flybillett så får hun som regel en feilmelding på de fleste websidene. Feilmeldingen går på at hun har latt etternavnet stå tomt og at hun må forsøke igjen. Isteden må hun ringe flyselskapet og kjøpe en billett over telefonen.

– Jeg bli spurt om hvorfor jeg ringer, og når jeg forsøker å forklare situasjonen så har jeg blitt fortalt at det ikke er sjans for at det er sant, sier Jennifer Null til BBC.

Annonse


Kreative navnevalg
Her hjemme har vi hatt tilfeller av kreative navnevalg på selskaper blant annet. I 1999 tok Edvin Syse sitt enkeltmannsforetak og gjorde det om til et AS. I etterkant søkte mange opp feil selskap via Brønnøysundregisteret og han ville derfor endre navn på enkeltmannsforetaket.

Navnet som ble valgt var: ‘;UPDATE TAXRATE SET RATE = 0 WHERE NAME = ‘EDVIN SYSE‘.

For de som ikke snakker SQL så er dette et forsøk på å endre skatteprosenten til null, altså et forsøk på SQL-injection. Selv om forsøket var mislykket og Edvin nok også betalte skatten sin i påfølgende år skapte navneendringen så mye blest og at registeret fikk lastproblemer og Edvin ble pent bedt om å endre navnet.

Har du lignende historier eller morsomme navn? La oss høre fra deg i kommentarene!

Kilde:
Gizmodo

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse