Klang er et rytmebasert plattformspill.
Klang er et rytmebasert plattformspill.

Annonse


Her er spillene som virkelig kan sette Norge på spillkartet

Når Game Developers Conference 2016 starter i dag, er det med representanter fra 17 norske spillselskap tilstede.

Stor norsk deltakelse
Forrige uke deltok elleve norske spillutviklere på et lite arrangement i regi av Snow Cannon Games – en spillutgiver som hovedsakelig fokuserer på indieutviklere, og Virke Produsentforeningen, en bransje og arbeidsgiverforening for spillbransjen, i lokalene til Innovasjon Norge.

Spillstudioene brukte dagen på å finpusse GDC-presentasjonene sine og gav hverandre tilbakemelding. Under GDC får de kun fem minutter til å presentere, eller pitche som det kalles på fagspråket, spillene sine for utgivere og investorer. Under Snow Cannon Games´ arrangementet ble de stoppet etter 2-3 minutter.

Norske spill står for tre av ti utviklere, Agens, Hyper Games og Antagonist, som får delta på GDC Pitch. Et stor arrangement der spillutviklere får pitche spillene sine fremfor utgivere, investorer og et stort publikum.

Annonse


Turbo Tames Games: Warhammer: Arcane Magic

Arcane Magic er et digitalt, turbasert brettspill for iOS, Android og Steam, både Windows og OS X. Personer som kjenner godt til Warhammer-universet vil nok dra kjensel på flere karakterer i spillet, blant annet trollmennene Teclis, Balthasar Gelt og Wurrzag.

Hyper Games: Redux

Nest ut har vi sci-fi-spillet Redux fra oslobaserte Hyper Games. Dette er spill som også er planlagt til mobil og PC.

Her er Jorden på vei mot en kollaps og vi blir tatt med på en ekspedisjon til en annen planet for å finne og sanke ressurser.

Spillet har vært under utvikling i lang tid og ifølge planen skulle det bli lansert i fjor. Det siste året har de blant annet jobbet med å finjustere spillkontrollerne i Redux.

Sarepta Studio: Mitt barn – Lebensborn

Sarepta tar for seg et meget spesielt tema i spillet Mitt barn – Lebensborn. Det handler om barn som ble født under krigen med norsk mor og tysk far.

– «Lebensborn» er ikke en del av historiebøkene, men med dette spillet prøver vi å fortelle historien deres, forteller prosjektleder i Sarepta, Marianne Lerdahl.

Mitt barn er et helt nytt spill fra norske Sarepta.
Mitt barn er et helt nytt spill fra norske Sarepta.

Ravn Studio: Birkebeinerne

Drammenstudioet Ravn Studio forsøker kapitalisere på filmsuksessen til «Birkebeinerne» med et eget spill satt i samme univers.

Birkebeinerne-spillet har tilgang til mye av materialet fra filmene, en planlagt trilogi, blant annet skuespillerne, og «Vikinger» og ski» var et par av stikkordene spilldesigner Karsten Røsnes Erdal dro frem.

– Vi ønsker å gjøre historie til virtuell virkelighet, fortalte Røsnes Erdal.

Agens:  Skate Lines og The Last Ninja Twins

Agens demonsterte to spill under forrige ukes arrangement, ninjaspillet «The Last Ninja Twins» og «Skate Lines».

Førstnevnte er allerede ute til mobil (iOS og Android) og er en 2D-sideskroller der man styrer begge ninjaene samtidig. Høyre del av skjermen for å styre høyre tvilling og vice verca.

Skate Lines er et rullebrettspill til iOS og Android, og de har som nevnt over blitt valgt ut til å presentere det under GDC Pitch. Det skiller seg ut fra andre rullebrettspill til mobil med et «helt unikt kontrollersystem».

Krillbite: Mosaic

Krillbite er et godt kjent spillselskap i Norge, og står blant annet bak det kritikerroste grøsserspillet «Among the Sleep».

I bagasjen til San Fransisco og GDC 2016 har de med seg et helt mystisk spill, «Mosaic». Vi kaller det mystisk ettersom vi ved svært lite om spillet. Krillbite forteller at det blir et helt annet spill enn Among the Sleep, og det er egentlig det.

Mosaic er et mystisk spill fra Krillbite.
Mosaic er et mystisk spill fra Krillbite.

Snow Castle: Earthlock: Festival of Magic

Dette er også et spill som har blitt veldig utsatt, men utviklerne håper å lansere spillet i løpet av 2016.

Earthlock er et turbasert japansk rollespill der de utviklerne har samlet alt de liker fra Vesten og blandet det med alt det gode, japanske. Spillet er planlagt først til Xbox One, men blir også lansert til PlayStation 4 og PC.

Antagonist: Through the Woods

Antagonist er, som Agens og Hyper Games, trukket ut til å pitche spillet sitt under GDC Pitch. Through the Woods er et grøsserspillet der man inntar rollen som en mor som er på jakt etter sin bortkomne sønn.

Spillutviklerne har hentet inspirasjon fra norrøn mytologi, må ikke forveksles med «Odins sønner», og norske eventyr. I tillegg har de hentet litt fra norsk kunsthistorie.

I Through the Woods befinner vi oss, ikke overraskende, i en skog på leting etter sønnen. Vi må trå varsomt fremover for ute i skogen lurer det seg noe mystisk og meget farlig …

Fifth Season: AD2460

Er du interessert i nettleserbaserte strategispill, har du nok hørt om Fifth Season. De har tidligere gjort stor suksess med Planetarium og Manager League, og i fjor lanserte de strategispillet AD2460.

Nå tar de turen til GDC 2016 for en relansering av spillet og annonserer samtidig at spillet blir gratis å spille. Tidligere har de tatt en viss sum for spilling, nå fokuserer nå heller på kjøp i spillet, men ingen «betal for å vinne», lover spillsjef Per Baumann.

Tinimations: Klang

Klang er et rytmebasert plattformspill, eller en «rytmeplattformer», der spilleren, Klang, beveger seg rundt på brettet i takt med musikken.

Tittelsporet er av typen elektronisk dansemusikk og tilhengere av sjangeren vil nok dra kjensel på kompinisten: bLINd.

– Klang kan best beskrives som Dance Dance Revolutions møter Ninja Gaiden, forteller Tinimations’ Tom Ivar Arntzen.

Bifrost Entertainment: Iconoclasts

Det er tydelig at 2D-plattformer er en sjanger norske spillutviklere setter pris på, og «Iconoclasts» er også en spill av denne typen.

Her følger vi mekanikeren Robin i et helt spesielt univers. Robin hjelper andre med å fikse maskinene deres, men det er ett problem: hun er ikke autorisert …

«Iconoclasts» er under utvikling til PC og PlayStation 4.

I tillegg til disse, skal også følgende norske utviklere delta på årets GDC-messe:

  • Megapop: Trolls  vs Vikings II.
  • Rain Games: Teslagrad, World to the West.
  • RockPocket Games: Shiftlings, Moons of Madness, Dig.
  • Muunluun: Fugl.
  • Grimnir: The Frostrune.
  • Arctic Hazard: Trackday Manager.

Game Developers Conference 2016 starter i dag og varer frem til fredag 18. mars.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse