Xbox-sjef Phil Spencer åpnet vår-visningen av årets Microsoft-spill til Xbox og PC.
Xbox-sjef Phil Spencer åpnet vår-visningen av årets Microsoft-spill til Xbox og PC.

Annonse


Xbox-sjef hinter til maskinvare-oppdateringer

Silicon Valley (ITavisen:) Som spiller er jeg en god del gladere i Microsoft etter deres Xbox Sping showcase i San Francisco. Jeg tror ikke det bare er fordi Xbox-sjef Phil Spencer er god til å snakke for seg.

Les alle våre saker fra Xbox Spring Showcase.

En ny begynnelse
Spencer brukte noen minutter på å snakke om Microsofts visjon for spillfremtiden før vi fikk spille de nyeste spillene. Han hadde to budskap han ville banke inn i hodene til fremmøtte journalister:

Xbox One blir knallbra nå som den kjører Windows 10, og vi satser knallhardt på Windows 10-spill. Begge plattformene blir bedre av disse grunnene.

Annonse


– Universelle Windows-programmer kjører Windows 10 – det er vårt fokus fremover: å bygge et komplett økosystem. Som et ledd i dette er planen å gjøre denne konsollgenerasjonen mindre avhengig av maskinvare på den måten at kjernen og maskinvaren kan oppdateres uavhengige av hverandre. Det er mulig nå som Xbox One kjører Windows 10.

– Da vi sa i januar 2015 at vi skal fokusere på PC-gaming fikk jeg som svar fra mine sjefer at PC-spiller er viktigere enn noensinne fordi Windows er så viktig. Da vi snakket med de som lager Windows 10, så er 40 prosent av dem spillere. Av den grunn går vi hånd i hånd med disse folkene.

Forza 6 på et ratt-oppsett til rundt 80 000 kroner er veldig, veldig morsomt. Såpass realistisk er det at vi var engstelige for ikke å ha belte på.
Forza 6 på et ratt-oppsett til rundt 80 000 kroner er veldig, veldig morsomt. Såpass realistisk er det at vi var engstelige for ikke å ha belte på.

Programvarefordelen med lik kjerne
Det er flere grunner til at vi våger å tro på ham, foruten den teknologiske fordelen ved å ha en kjerne, avslørte Microsoft under pressekonferansen forrige uke (embargo, beklager) at Gears of War Ultimate Edition nå er klar for Windows 10 fra Windows Store (ja, altså fra i dag av).

Forza 6 Apex fra Turn10 kommer som et gratis-spill til Windows 10 i løpet av våren (selvsagt kun Windows Store, ingen dato kjent), og det ser helt fantastisk ut.

Foruten Gears og Forza hadde Microsoft enda en gave til PC-spillere: forhåndsbestiller du Quantum Break på Xbox One digitalt, får du spillet gratis til PC. Det er ikke bare snakk fra Microsoft, altså.

– Xbox 360 ble laget for 10 år siden, men vi selger den fortsatt, men vi ser nye økosystemer på mobiler og PC – det er det mye mer fortløpende utvikling enn konsoll. Det er et problem at man låser maskin- og programvare sammen når man først starter salget av en konsoll. Derfor må konsollene vente mange år på forbedringer, og det er ikke bra.

En fet Porsche måtte til for å feire den nye Porsche-utvidelsen til Forza 6.
En fet Porsche måtte til for å feire den nye Porsche-utvidelsen til Forza 6.

Hyppigere maskinvarelanseringer
Spencer lover mer maskinvare, hyppigere, for konsollspillerne, uten at han ville avsløre Microsofts planer:

– Når vi ser på konsollmarkedet slik de er per i dag, vil vi se forandringer på den måten at det vil komme flere maskinvareforbedringer enn tidligere, og det vil komme mer maskinvare oftere enn tidligere.

Dette kan Microsoft lettere gjøre, nettopp fordi de kjører samme kjerne på alle dingsene sine. Lettere å koble dem alle sammen, er det også grunnet dette faktum, for ikke å snakke om selve kodinga.

– Microsoft har flere tiår med kunnskap om å lage spill, men vi har rotet det til også, innrømte han, og nevnte «Games for Windows Live» som et eksempel han blir «mobbet» på Twitter for: – Det er ganske utrolig hvor mange som snakker om dette fortsatt sa han med et skjevt smil.

Spencer hamret inn Windows 10-fordelene knallhardt.
Spencer hamret inn Windows 10-fordelene knallhardt.

– Gi oss tid
– Vi støtter fler-GPU-er i universale Windows-apper. SLI, Crossfire og alt det andre skal vi også støtte, men universelle Windows-apper må synes der ute blant utviklere for at et skal gå bra. Det vil ta tid før alt er på plass, men vi lover at vi jobber med utviklerne for å få det til.

Et eksempel på dette er manglende fler-GPU-støtte i Gears of War, og manglende V-sync-innstillinger, mods, overlays og injectors. Alt dette er ting PC-spillere synes er viktig, og som Spencer stresset at de er klar over at PC-folket vil ha.

– Vårt mål er å omfavne alle disse tingene som gjør PC-spilling veldig bra. Det handler ikke for oss om å levere konsollspill på PC, men å sørge for at PC-opplevelsen er som PC-eiere forventer. Vi er hundre prosent forpliktet til PC-spilling, og vi skal sørge for at Windows 10 er det beste stedet å spille på.

Fortsetter de i dette sporet har vi ingen grunn til å tro noe annet. Vi håper ikke dette kun er en sjarmøretappe, og at det etterhvert dabber av.

Annonse