Power Glove laget av Mattel til NES for 27 år siden.
Power Glove laget av Mattel til NES for 27 år siden.

Annonse


Nye spennende patenter fra Sony

En av brukerene på NeoGAF,  Rösti,  et forum som påberoper seg å være et “nexus for hardcore gamere” har kommet over nye patenter fra Sony.

The Power Glove
Flere av oss kan nok huske at Mattel i sin tid kom med produktet, The Power Glove. Det var en kontroller som i bruk lignet på Nintendo sin bevegelses-kontroller til Wii, men som altså kom for nå 27 år siden i 1989.  

Det tillot brukeren å gripe inn i en verden som til da var helt ukjent. Men et år senere så ble produktet faset ut, det var nok forut for sin tid. Med ganske omstendiglig installasjon av sensorer rundt skjermen på TVen og koder som måtte tastes inn for hvert spill ble det ofte krøll.

450px-NES-Power-Glove

Annonse


Et steg videre fra Move
Nå har altså Sony tre patenter sendt inn for det som kanskje kan bli selskapets nye kontroller for VR, en VR-hanske.

Granulær sporing
Løsningen ser ut til å kretse rundt sporing av individuelle fingre, en seperat sensor som registrerer om brukeren berører et fysisk object og en kommunikasjonsmodul som sender data til et VR headset. I tillegg er det også en “flex” sensor som kan spore om du forlenger eller trekker sammen individuelle fingre.

 

Lite mer enn et par bilder
Det er ingen garanti for at det blir noe av, men med den konkurransen som nå er i VR markedet så er innovasjon (eller re-animasjon) viktig om man ønsker å være med i gamet.

Enn så lenge har vi ikke noen video av hvordan Sony ser for seg at sin versjon av The Power Glove kommer til å fungere eller å se ut, men her er et lite “blast from the past” som vi kan kose oss med inntil videre.

Se video om the Power Glove her:

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse