De har fått så nok av Samsungs manglende Android-oppdateringer at de saksøker

Samsung Galaxy S5 ble lansert i april 2014 og kjører Android 5.1.1. Nyeste Android-versjon er 6.0.1.
Samsung Galaxy S5 ble lansert i april 2014 og kjører Android 5.1.1. Nyeste Android-versjon er 6.0.1.

Det er en kjensgjerning at Android-oppdateringer til mobiler som ikke laget av Google er notoriske i å oppdatere sent eller ikke oppdatere i det hele tatt.

Har fått nok
Dette har vært et problem i mange år, og det er langt fra Samsung som er den eneste eller den verste synderen (noe Consumentenbond påpeker), men siden de er størst (og gigantiske i Nederland), er nok dette årsaken til at nederlandske Consumentenbond med sjef Bart Combée i spissen, nå har saksøkt Samsung for «urettferdig handelspraksis» og at de har en «dårlig programvareoppdateringspolitikk for Android-mobiler».

Consumentenbond utbroderer:

Annonse

«Når man kjøper en Samsung Android-enhet, blir forbrukeren gitt mangelfull informasjon om hvor lenge de skal fortsette å motta programvareoppdateringer. Consumentenbond krever at Samsung gir sine kunder klar og tydelig informasjon om dette. Samsung gir dessuten utilstrekkelig informasjon om kritiske sikkerhetsproblemer, som for eksempel Stagefright, i sine Android-telefoner», heter det i pressemeldingen (PDF).

Gigantiske i Nederland
Consumentenbond skal ha vært i samtaler med Samsung om problemet, men disse førte altså ingen steder.

Tall fra organisasjonen avslører at 82 prosent av alle Samsung-mobiler solgt i Nederland ikke fikk oppdateringer til den nyeste Android-versjonen i løpet av en to-års-periode. Samsung har rundt 80 prosent av smartmobil-markedet i landet.

 

Kilde:
OS News

Annonse
Annonse