Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPad Pro har Apples kjappeste iOS-GPU noensinne i A9X, men den er ikke laget av dem alene. (Ill.: Apple)

– Apple jobber med noe ekstremt hemmelig, og vi har avslørt det

Har visstnok brukt mange år på utvikle sin egen GPU.

Ifølge Fudzilla jobber Apple med utviklingen av en helt egen GPU-brikke.

Veldig krevende
Ifølge avsløringen har Apple jobbet med brikken, under ekstremt hemmelighold, i mange år.

Nå er det helt naturlig, men vi og resten av bransjen ble jo litt overrasket når selskapet avslørte at de skulle designe og bestemme mer over egne brikkesett, i samarbeid med andre – altså A-serien som er å finne i alle iOS-enheter.

Kommer neppe neste år
Vi har i mange år sett for oss at Apple dropper Intel på sine Macs – kanskje er dette beviset for at det skjer, men brikkesettet kan være mange år unna:

«De skal ikke lansere det nye brikkesettet med sin egen GPU før de virkelig har noe å vise frem, og det kan ta år før brikkesettet blir å finne i et produkt», hevder avisen, noe som gir oss en følelse av at de neppe har fått mange detaljer, og at ryktet må tas med en passe klype salt med tanke på hvor stort et slikt prosjekt er.

Enda mer selvdrevent
«Ved å produsere sin egen GPU kan Apple konkurrere bedre i mobil- og nettbrett-markedet», melder nettavisen.

Ved å lage sin egen GPU vil ikke Apple lenger trenge å samarbeid med Imagination Technologies, og samtidig trolig kunne optimalisere maskin- og programvare enda mer effektivt.

En annen fordel er at de ikke behøver å vente på andre selskap, noe som vil gjøre det mye lettere å planlegge flere år fremover.

 

Kilde:
Fudzilla

Stikkord: Apple