Annonse


NASA og Googles kvantemaskin er 100 millioner ganger raskere enn PC-en din

Tidligere i høst innledet Google et samarbeid med NASA for å undersøke potensialet til kvantemaskiner.

Gjennombrudd
D-Wave 2X skal være en av de mest avanserte kvantemaskinene som noensinne er laget og kan by på et gjennombrudd hvis den holder hva Google lover.

Kvantemaskiner kan utføre beregninger mye raskere enn tradisjonelle datamaskiner. Mens bit i vanlige datamaskiner enten er et ettall eller null, kan bit i kvantemaskiner være et ettall og null samtidig, skriver IDG. I teorien fører dette til at kvantemaskiner jobber mye raskere.

Lynrask
En test utført av Google, viser at D-Wave 2X løste et optimeringsproblem 100 millioner ganger raskere enn en tradisjonell datamaskin.

Annonse
– Det vil ta en vanlig PC med én kjerne 10 000 år å utføre den samme oppgaven som D-Wave fullfører på ett sekund, uttalte Googles sjefsingeniør Hartmut Neven under en konferanse denne uken.

Et mye brukt eksempel er «The Travelling Salesman Problem», eller handelsreisendeproblemet, som går ut på å finne den korteste reiseveien mellom steder. Det er forholdsvis enkelt for en vanlig datamaskin å gjøre det hvis det er kun få variabler involvert, men blir mye mer tungvint etter hvert som man legger til variabler.

Problemet Google og NASA kjøre gjennom D-Wave 2X hadde 1000 slike variabler, men utførte oppgaven på noen få sekunder.

 

Kilde:
IDG,
PC World

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse