Ifølge analytikeren Ben Bajarin kan Samsung være ferdig i smarttelefonmarkedet innen fem år.
Ifølge analytikeren Ben Bajarin kan Samsung være ferdig i smarttelefonmarkedet innen fem år.

Annonse


Analytiker: – Samsung kan forsvinne fra smarttelefonmarkedet

Samsung er den største mobilleverandøren i verden og har vært det en god stund nå.

Apple
De siste kvartalene har allikevel pilen pekt nedover for selskapet, som konkurrerer både i øst og vest om det store mobilmarkedet.

Creative Strategies-analytikeren Ben Bajarin tror faktisk at den økende konkurransen fra de andre mobilprodusentene kan føre til at Samsung trekker seg ut av mobilmarkedet innen fem år.

Den ene årsaken til at Bajarin tror at Samsung gir seg, er den økte konkurransen fra Apple. iPhone selger bedre og bedre for hvert kvartal, de øker den gjennomsnittlige utsalgsprisen og det er flere og flere som bytter fra Android til iOS.

«Innovatørens dilemma»
Den andre årsaken er at Samsung lider av «The Innovator’s Dilemma», ifølge Bajarin.

– Hvis du ikke er godt kjent med «Innovator’s Dilemma», betyr det at mens et marked modnes, blir de tidlige innovatørene avbrutt av konkurrenter som kommer inn i markedet med lavere prisede produkter, de samme spesifikasjonene og spiser opp markedet til de tidlige innovatørene, skriver analytikeren.

The Wall Street Journal skriver at Samsung leverte 84 millioner smarttelefoner i det tredje kvartalet i år, 38 prosent av dem kostet 200 dollar, 1600 kroner, eller mindre. Dette er opp 8 prosent sammenlignet med fjoråret.

– Jeg anslår følgende: Samsung vil være ute av smarttelefonmarkedet innen fem år, avslutter analytikeren.

Les også: Samsung øker endelig fortjenesten.

 

Kilder:
BGR, Wall Street Journal, Techpinions

Annonse


Annonse