Android 6 inneholder en genial sikkerhetskopieringsfunksjon.
Android 6 inneholder en genial sikkerhetskopieringsfunksjon.

Annonse


Den beste Android 6-funksjonen har du ikke hørt om

I Android 6 har Google lagt til ny sikkerhetsoppdateringsfunksjon for apper, som lagrer all app-dataen din i skyen. Og når du tilbakestiller telefonen din – får du automatisk tilgang til dataen.

Sikkerhetskopier
Funksjonen heter «Auto Backup for Apps» og lagrer all data, innstillinger og innloggingsinformasjon i Google Drive, og til og med bannervarslinger vil reaktiveres uten at brukeren trenger å foreta seg noe. Så fremt utvikleren har implementert det.

En sikkerhetskopieringsside viser oversikten over hvilke apper som er sikkerhetskopiert og hvor mye plass de tar. Dessverre er det ikke mulig å behandle sikkerhetskopiene eller se hvilke data som er lagret.

Begrenset støtte
Den automatiske sikkerhetskopieringen av app-data er veldig genial for brukere, men dessverre ser det ut til at få apper faktisk har implementert denne løsningen.

Annonse
Ars technica har gjort en test der de lastet ned 200 apper, og resultatet var nedslående. Kun ti apper inneholder den nye API-en, API 23, som gjør det mulig med sikkerhetskopieringen. Seks av de ti appene har valgt bort sikkerhetskopieringen, mens én app krasjet på Marshmallow-enheten til publikasjonen.

Da gjenstår det kun tre apper som støtter den nye API-en, eller 1,5 prosent av appene. De tre appene som har støtte er Instagram, Dubsmash og Zedge Ringtones & Wallpapers.

Les også: Nå kan du laste ned Android 6.0 Marshmallow.

 

Kilde:
Ars technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse