Live Photos virker å være populært hos folk som har testet nye iPhone 6s.
Live Photos virker å være populært hos folk som har testet nye iPhone 6s.

Annonse


Slik fungerer iPhone 6s-funksjonen folk elsker

Apple lanserte en ny funksjon til kameraet i de nye iPhone-modellene, kalt «Live Photos».

JPG pluss MOV
Live Photos fungerer på den måten at den tar opp 1,5 sekunder før bildet blir tatt og 1,5 sekunder etter, og skaper en animasjon i bildet aktivert med 3D Touch.

Selv om Apple har uttalt at Live Photos ikke er video, viser det seg at funksjonen er mulig ved å kombinere JPG og en MOV-fil. TechCrunch skriver at et Live Photo består av en JPG kombinert med en MOV-fil som inneholder 45 bilder og avspilles med rundt 15 bilder per sekund.

Stemningsbilder
Ifølge TechCrunch, som har fått testet funksjonen, fungerer Live Photos best når man gjør opptak av stemningen rundt bildet og ikke nødvendigvis handlingen i det.

Annonse


– Ettersom bildefrekvensen er såpass lav, vil det ødelegge bildet ved å flytte på kameraet når du lager Live Photos. Hvis du derimot gjør et stillbilde med bevegelser i bakgrunnen, er effekten ekstraordinær, skriver TechCrunch.

Kun iOS 9
Som Macrumors skriver er de levende bildene kun mulig å se på iOS 9-enheter. Sendes bildet til en annen enhet, blir MOV-filen fjernet og mottakeren vil kun se et vanlig stillbilde.

Hvis du importerer bildet til en PC med Yosemite, blir filene separert og du kan både se JPG-filen og MOV-filen.

 

Kilder:
Macrumors, TechCrunch