Spotify ønsker å vite hvor du er til enhver tid

Ønsker du at Spotify skal ha tilgang til kontaktene og bildene dine, men også telefonens sensorer? Det er du nemlig nødt til å godta hvis du ønsker å bruke tjenesten.

Vil vite hvem du snakker med
Verdens mest brukte musikkstrømmetjeneste har oppdatert personvernvilkårene sine, og noen av punktene får en til å lette litt ekstra på øyenbrynet.

Det er spesielt to punkter som peker seg ut:

Annonse

– Med ditt samtykke ønsker vi å samle inn informasjon lagret på din mobile enhet, som kontakter, bilder eller mediefiler. Lokale bestemmelser kan kreve at du får samtykke fra dine kontakter med å dele deres personlige informasjon med Spotify, som kan bruke informasjonen til formål spesifisert i dette personvernvilkåret.

 Av hvilken årsak Spotify ønsker tilgang til bilder og kontakter, er usikkert, og hvilke mediefiler de samler inn, kommer ikke klart frem i teksten.

Så spørs det hvor mange som kommer til å gå gjennom kontaktlisten sin og spørre alle om det er greit at du deler informasjonen med Spotify.

Sporer deg
– Avhengig av hvilken type enhet du bruker for å samhandle med tjenesten og dine innstillinger, kan vi også samle inn dine posisjonsdata, via for eksempel GPS-lokasjon eller andre former for lokalisering av mobile enheter, for eksempel Bluetooth. Vi kan også samle inn sensordata (for eksempel hvor fort du beveger deg, som kan være jogging, gange eller at du bruker kollektivtrafikk).

Her også kan en begynne å undre litt. Macworld spekulerer i at posisjonsdataen kan brukes til å den nye tjenesten Spotify Running, som lager spillelister ut ifra tempoet ditt. Uansett kan enkelte føle at det er litt merkelig at en strømmetjeneste skal ha tilgang til posisjon og telefonens sensorer.

Nye produkter
Godkjenner du ikke de nye vilkårene, kan du glemme å bruke tjenesten.

– Dataene hjelper oss å skreddersy en forbedret tjeneste for våre brukere, og å bygge nye og personlige produkter i fremtiden, uttalte en talsmenn i Spotify til Forbes.

Les også: – Gratisversjonen av Spotify blir dårligere.

Hva syns du om de nye vilkårene? Problematiske eller helt OK?

 

Kilder: Macword, Wired, Forbes

Annonse
Annonse