Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsungs ekspertvitne mener at Apple-patentene er verd langt mindre enn Apple selv vil ha det til. (Ill.: Per Ervland)

Facebook og Google holder med Samsung

Apple med få venner i patentsaken.

eBay, HP, Google, Facebook, Dell og andre Silicon Valley-selskaper har kommet med sine meninger i den pågående patentsaken mellom Samsung og Apple, og har gitt sin støtte til Samsung i en «venn av retten»-orientering datert 1. juli.

Vil kvele innovasjonen
Selskapene hevder at hvis retten tvinger Samsung til å gi fra seg fortjenesten, vil lede til en kvalt innovasjon i bransjen.

– Hvis beslutningen står, vil det føre til et absurd resultat og ha en knusende effekt på selskaper som bruker milliarder av dollar på forskning og utvikling av komplekse teknologier og deres komponenter, står det i uttalelsen.

Selskapene hevder at teknologi som smarttelefoner, med tusenvis av ulike komponenter i både maskinvare og programvare, er for komplekse til å tildele fortjeneste, noe som Samsung er blitt beordret til å gjøre, basert på individuelle komponentovertredelser.

De argumenterer for at hvilket som helst selskap kan åpne saker for patentovertredelser for ubetydelige egenskaper som et spesifikt brukergrensesnitt som kun vises på en enkelt skjerm, noe som kveler innovasjon.

– Ikke upartisk
Etter at selskapene hadde delt tankene sine, svarte Apple med at de skulle bli avvist. Selskapet nevnte spesifikt Google som et selskap som har sterk interesse i saken ettersom de står bak Android som brukes i Samsung smarttelefoner.

Apple uttaler at Google dermed ikke kan være en upartisk «venn av retten».

Kilde:

Macrumors

Stikkord: Apple, Google, patentsøksmål, samsung