Annonse


Selv uten telefonen blir du distrahert

Ifølge en ny studie gjort av Florida State University, kan varsler fra mobiltelefonen ha en tendens til å ødelegge hjernens fokus på saker, selv om vi ikke bruker smarttelefonen.

Ufokusert av varsel

Studien viser at detå tenke på hvem det nye varslet var fra, tar opp oppmerksomheten, minnet og hjernens båndbredde til personen.

– Mens meldingsvarslet kan være ganske kort, sitter meldingsrelaterte tanker i hjernen gitt av notifikasjonen, mye lenger, kommer det frem i studien.

Annonse
Betydelig fokussvikt

For å komme til denne konklusjonen, foretok forskerne Cary Stothart, Ainsley Mitchum og Courtney Yehnert en vedvarende oppmerksomhetstest. Forskerne noterte seg alle de frivilliges telefonnumre uten å fortelle dem hva forskningen gikk ut på, og heller ikke ved å advare dem mot å sjekke telefonen.

Forskerne ringte og tekstet tilfeldige frivillige mens de jobbet med en oppgave. Resultatet viste at personer som ble kontaktet via anrop eller tekstmelding, viste et betydelig fall i produktivitet mens de jobbet.

Anrop mest distraherende

Rapporten konkluderer med at de frivillige hadde tre ganger så stor sannsynlighet for å gjøre feil, og ville mest sannsynlig besvart varslet med en gang.

Anrop var ifølge forskerne mer forstyrrende for de frivillige enn tekstmeldinger.

Kilde:

Neowin, Florida State University

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse