Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fire Emblem Fates (Ill.: Skjermdump YouTube)

Nintendo tillater homofile ekteskap

Skjerper seg etter å ha mottatt kritikk.

Spillselskapet bekrefter nå at det kommende strategirollespillet Fire Emblem Fates inneholder karakterer av samme kjønn kan gifte seg med hverandre. I en uttalelse forklarer Nintendo nærmere hvordan det vil fungere i praksis.

Spillet kommer i to ulike versjoner: Conquest og Birthright. De kommer til å selges separat, mens en tredje versjon kan lastes ned etter spillets lansering. Spillet slippes i Japan i dag, men spillere i USA og Europa må vente til 2016. Detaljer rundt lanseringen av de tre versjonene i andre land enn USA og Japan kommer ved et senere tidspunkt.

Mann og mann, dame og dame

Har man en mannlig karakter og vil gifte seg med en mann, må man kjøpe Conquest-versjonen, eller laste ned den tredje versjonen. Og tilsvarende for Birthright om en kvinne ønsker seg å gifte seg med en kvinne.

Nintendo har tidligere mottatt kritikk for å begrense homofile ekteskap i andre spill, blant annet 3D-simulatorspillet Tomodacho Life. Da uttalte utviklerne at likekjønnede giftemål ikke var en del av spillets design. Spillere viste sin støtte for homoseksuelle forhold og Nintendo mottok en god del kritikk for valget.

I dag har pipen fått en annen lyd:

– Vi syns at våre spillopplevelser skal gjenspeile mangfoldet i gruppen vi berører. Samtidig kommer vi alltid til å designe spillets spesifikasjoner utfra en gruppe faktorer som spillet scener og natur, uttaler selskapet.

Kilde:
IDG

Stikkord: 3ds, Fire Emblem Fates, nintendo