Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows 10 lanseres 29. juli. Eier du Windows 7 eller 8 kan du oppdatere gratis. Har du ingen av dem kan du enten kjøpe Window 10, eller fortsette å beta-teste gratis. (Ill.: Microsoft)

Microsoft «tvinger» Windows 10-pirater til å være beta-testere

– Betaler du ikke får du jobbe for det.

Det har vært mye surr rundt Windows 10-gratisversjonene og hvem som egentlig får lov til å oppgradere gratis.

La oss håpe dette er siste ord i saken
At eiere av Windows 7 og 8 får oppgradere gratis innen ett år fra 29. juli har vært kjent lenge, men Microsoft var upresise når de prøvde å forklare mer i detalj, noe som fikk mange til å tro at også de som ikke har 7 eller 8 fra før av kan snike til seg Windows 10 helt gratis.

Dette viser seg ikke å stemme. I hvert fall ikke helt. Forvirret? La oss forklare:

* Er maskinen din oppdatert fra en ekte 7 eller 8-lisens får du en aktivert og genuin versjon av Windows 10 du kan beholde for alltid.

* Har du ikke en ekte Windows 7 eller 8-lisens tvinges brukeren til å rulle tilbake til det forrige OS-et som var installert på maskinen eller kjøpe en Windows 10-lisens fra Microsoft.

«Tvinges» til beta-testing
Har du Windows XP eller Vista får du derfor ikke lurt til deg tiern, men, og det er jo ofte et men som sikkert er et fint alternativ for mange:

Om du har lyst å fortsette å beta-teste kommende testversjoner av Windows 10 som Windows Insider får du også en aktivert Windows 10-versjon, men disse vil være tidsbegrenset – man behøver ikke å være redd for at tiden renner ut, da det vil komme nye versjoner kontinuerlig, men man må altså være beta-tester hele tiden og fortsette å oppdatere til beta-versjoner.

Du behøver ikke gjøre noe om du velger å gjøre det på denne måten og allerede er Windows 10-tester gjennom Microsofts Insider-program.

Kilde:
Microsoft

Stikkord: windows 10