Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mange har stilt spørsmålstegn ved Samsungs høyoppløste skjermer før. Koster det mer enn det smaker? Uansett, Samsung sikter nå enda høyere. (Ill.: Øyvind Skogmo Hansen/ITavisen)

Nå bør du undersøke om Samsung-mobilen din kan oppdateres

Selskapet har rullet ut viktig sikkerhetsoppdatering.

Onsdag forrige uke kunne vi melde at 600 millioner Android-mobiler fra Samsung er utsatt for en alvorlig sikkerhetsfeil grunnet en eldre versjon av SwiftKey som følger med selskapets mobiler uansett om du aktivt bruker nevnte tastatur eller ikke.

Ikke lett å fikse manuelt av eier
Feilen kan ikke rettes uten å installere ny firmware, en operasjon som ikke akkurat er enkel eller ønskelig for den jevne mobilerbruker.

Samsung skrev på sin blogg for noen dager siden at en oppdatering var underveis – nå melder meremobi.dk at oppdateringen er rullet ut.

Sørg for å ha siste versjon
«For å sikre deg at du får de nyeste sikkerhetsoppdateringene, gå til Settings -> Lock Screen and Security -> Other Security Settings -> Security policy updates.» 

I denne menyen kan du forespørre Samsungs servere om det finnes en ny oppdatering. Om din modell ikke får, vent noen dager og prøv igjen.

Samsung påpeker at ikke alle mobiler fra dem har oppdateringsfunksjonen nøyaktig samme sted. Om du ikke finner på din modell er det enkleste å Google modell og Samsung update.
 

Kilder:
Samsung
Meremobil.dk

Stikkord: samsung, sikkerhet