Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er slutt på gammeldagse Windows-lisensnøkler. Nå er Windows 10-gyldigheten koblet mot Microsoft-kontoen din. (Ill.: Microsoft)

Microsoft-kontoen din inneholder Windows 10-lisensen

Dette bør du vite før du installerer 29. juli.

Om du fortsatt ønsker å teste nye versjoner av Windows 10 må du koble Windows-kontoen din mot Windows 10-installasjonen.

Endelig er det slutt på serienummer
Det eneste som skal til er å logge på Windows 10 med en Microsoft-konto, og ikke en lokalkonto, så er du i mål.

Det er en viktig liten detalj, for dette bekrefter at kontoen din hos Microsoft nå inneholder informasjonen som bekrefter at du har en gyldig Windows 10-kopi (altså om du oppgraderer fra en gyldig Windows 7 eller 8-lisens, så får du tiern gratis).

Oppdatert, 21.6, 01:07:

Microsofts Windows 10-samfunnskontakt Gabe Aul bekrefter:

«Så lenge du kjører en Insider Preview-versjon og er tilkoblet med samme MS-konto du brukte når du registrerte deg, får du den endelige versjonen av Windows 10, og vil forbli aktivert med en gyldig lisens.

Når du har installert og aktivert den endelige versjonen vil du også få mulighet til å utføre en ren installasjon på samme PC om ønskelig», forklarer han.

Les også: Slik skaffer du deg Windows 10.

Bekreft installasjonen mot Microsoft-kontoen først
Det er viktig at man installerer den endelige Window 10-maskinen før man eventuelt velger å installere fra bunnen av, på den måten lenkes tiern mot din konto hos Microsoft.

Når du installerer fra bunnen av verifiseres så installasjonen mot din Microsoft-konto fordi koblingen allerede er gjort en gang.

Beta-testingen stopper ikke 29. juli
Selv om den endelige versjonen er kommer 29. juli, betyr ikke det at leveransen av nye test-oppdateringer av OS-et stopper:

Fortsetter du derfor som testmedlem (Windows Insider), vil du fortsatt få levert oppdateringer før alle andre.

Ønsker du å avslutte beta-testingen, er det bare å melde seg ut. På den måte får du bare levert stabil og ferdig kode.

Du kan oppgradere fra beta-en
Igjen, om det skulle være noen tvil:

Alle som har reservert sin Windows 10-versjon kan oppgrdere eller installere fra bunnen av fra 29. juli. Du kan fint oppgradere fra testversjonen, til den endelige utgaven om du ikke ønsker å installere alt på nytt.
 

Kilder:
Neon
Microsoft

Stikkord: windows 10