Hopp til navigasjon Hopp til innhold
AMD annonserer det neste innen grafikkort. (Ill.: Skjermdump YouTube/AMD)

AMD viste frem verdens kraftigste grafikkort

Doble Fiji-kretser og 8 GB «revolusjonerende» HBM-minne.

I går introduserte AMD Fiji – grafikkbrikken for fremtidige grafikkort. Fiji imponerte mange med sin høye ytelse og en splitter ny minneteknologi, kalt HBM, som står for High-bandwith memory.

En av de store fordelene med Fiji er det faktum at HBM-minnet trekker vesentlig mindre strøm enn GDDR5-minne og at minneteknologien tar opp 94 prosent mindre plass enn forgjengeren.

Dette betyr at grafikkort som bruker HBM-minne kan gjøres betydelig mindre enn konkurrerende kort. AMD har presentert flere kraftige, men svært kompakte grafikkort, som det drøyt 15 centimeter lange Radeon R9 Nano-kortet. 

Kraftigere enn Nvidia Titan X
Fijis kompakte design gjør det mulig for AMD å ikke bare lage kompakte skjermkort – de kan også designe grafikkort som er større enn sine konkurrenter, men fortsatt har to Fiji-kretser.

Det vi har sett av det nye, doble Fiji-kortet som AMD annonserte nylig, er at det ikke er mye større enn Fury X, som er et relativt kompakt kort med tanke på ytelse.

Om AMD lyktes med optimaliseringen av de to grafikkbrikkene, kan hver brikke levere omtrent en ytelse på 8,6 teraflop, noe som ville ta kortet opp over 17 teraflops. Dette er for eksempel langt over det NVIDIA GeForce GTX Titan X kan presse ut 7 teraflops.

Ikke alt er avslørt
AMD har ikke bekreftet nøyaktig når det kommende doble Fiji-grafikkortet tenkes å lanseres, men hevder de tar sikte på en lansering en gang i høst. Kortet har ikke vært en bekreftet pris, og vi har ikke hørt noe om de offisielle spesifikasjonene.

Det vi vet nå, er at kortet vil være verdens kraftigste grafikkort, og det vil være lite nok til å passe i svært kompakt system som kan sammenlignes med spillkonsoller når det gjelder størrelse og format.

 

Kilde:
IDG

Stikkord: amd, e3, Fiji, grafikk, nvidia