Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Denne søkemotoren har vokst kraftig som følge av alle avsløringene rundt NSAs overvåkning. (Ill.: DuckDuckGo)

DuckDuckGo har vokst 600 prosent etter Snowden-avsløringene

Også Apple har bidratt til eksplosjon for søkemotoren.

Google har vært kongen på haugen de siste 15 årene og er det fortsatt. 

Snowden og Apple 
Men det har kommet flere nye søkemotorer det siste tiåret, noen mer kjente enn andre. Vi har for eksempel Bing, Microsofts bidrag, og den noe mer ukjente DuckDuckGo. 

Det er imidlertid en sannhet med modifikasjoner at sistnevnte er en ukjent søkemotor. Det viser seg nå at den begynner å bli ganske så kjent. Årsaken? Snowden, NSA og Apple. 

Som følge av alle avsløringene Snowden har kommet med siden 2013, har fokuset på personvern og sikkerhet økt kraftig i alle samfunnslag.

600 prosent på to år
En konsekvens av dette er at stadig flere sperrer øynene opp for DuckDuckGo – en søkemotor som ikke samler informasjon om brukerne sine, og som setter personvernet i høysetet. 

Siden de første Snowden-avsløringene i 2013, har DuckDuckGo opplevd en vekst på 600 prosent. Det er så absolutt nok til å kunne kalles en eksplosjon.

– Det utføres tre milliarder søk i året, så vi har allerede blitt ganske mainstream, sier sjefen for søkemotoren, Gabe Weinberg, til CNBC.  

Kan settes som standard søkemotor
En annen viktig årsak til at stadig flere bruker DuckDuckGo, er at Apple har gjort det enklere å faktisk bruke søkemotoren.

Da iOS 8 ble lansert i fjor gjorde Apple en viktig endring; man kunne endelig sette DuckDuckGo som standard søkemotor. I skrivende stund kan man velge mellom Google, Yahoo, Bing og DuckDuckGo i iOS. 

– Trenger ikke å spore deg for å tjene penger 
Men hvordan i huleste tjener sistnevnte penger? Gabe Weinberg forklarer: 

– Det er en myte at du trenger å følge etter brukerne for å tjene penger på søk. Vi tjener penger bare med stikkord-reklame. Du skriver inn en biltype, og du får en bilannonse. Det er virkelig bare så rett frem. Google sporer deg på alle andre sider fordi de eier et gigantisk annonsenettverk, så de må ha søkemotoren til å spore deg. 

 

Kilde:
9to5Mac

 

Annonse
Stikkord: DuckDuckGo