Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Skal Apple endelig oppgradere Apple TV fra en nokså dum strømme-boks til et skikkelig multimedia-hub i sommer? Det ser slik ut. (Ill.: Apple)

Derfor kommer ikke nye Apple TV neste uke

Skal ikke presenteres under WWDC likevel ifølge kilder.

Neste uke går årets WWDC av stabelen, og det var på forhånd ventet at Apple skal snakke mer om både iOS 9, nye Mac OS X, den nye musikk-strømmetjenesten – og ikke minst den nye Apple TV-en.

Les også: Mange har ventet på denne Apple TV-nyheten

Ikke klar
Nå melder en rekke medier at sistnevnte likevel ikke kommer til å presenteres når Apple begynner sin utviklerkonferanse førstkommende mandag. 

Det er dårlig nytt til alle som har gledet seg til å høre mer om den nye boksen, som blant annet er ventet å få et nytt design, oppdatert grensesnitt, ny fjernkontroll og mer. 

Så hvorfor kan ikke Apple vise frem sitt mye omtalte produkt? 

Nye Apple TV skal rett og slett ikke være klar, skal vi tro 9to5Mac, Buzzfeed og New York Times. 

Sammen med TV-strømmetjeneste i høst? 
«Selskapet planla senest i midten av mai å bruke konferansen for å vise frem den nye Apple TV-maskinvaren, sammen med en forbedret fjernkontroll og utviklerverktøy som gjør det mulig å lage apper for boksen. Men disse planene ble utsatt, delvis fordi produktet ikke var klart for prime time», er begrunnelsen som 9to5Mac har fått av to kilder «med kjennskap til saken». 

Dermed ser det ut til at det produktet det var knyttet mest spenning rundt før årets WWDC, blir utsatt, og vi har foreløpig ingen informasjon om hvor mye forsinkelse det er snakk om. 

Avtaleproblemer kan være en medvirkende årsak
Kanskje kommer Apple til å vente til senere i høst, og presentere den nye TV-boksen sammen med sin kommende abonnonementbaserte TV-strømmetjeneste?

Apple skal ha hatt utfordringer når det gjelder å skrive avtaler med de store TV-nettverkene – kan dette være en medvirkende årsak til at Apple ikke viser frem sin boks under WWDC?

Det gir mening om de vil presentere disse produktene og tjenestene samtidig – det er nemlig ventet at den nye strømmetjenesten blir tett integrert opp mot den nye Apple TV-en. 

 

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: apple tv