Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple vil beholde Beats som en separat tjeneste i tillegg til at den blir integrert opp mot den dedikerte musikk-appen i iOS. Etter hvert vil de imidlertid smeltes sammen. (Ill.: Beats )

Slik fungerer Apple Music

Og nå vet vi trolig hva tjenesten vil koste.

Apple kjøpte Beats i fjor og mange har i tiden etter lurt på hva Tim Cook & Co. skal gjøre med tjenesten. 

Skal smeltes sammen
I april begynte det så smått å dukke opp flere detaljer, og det ble klart at Apple skal integrere tjenesten i sin eksisterende musikkapp, som for øvrig får seg en kraftig overhaling i iOS 8.4

Det bare en uke til årets WWDC går av stabelen, og det har lenge vært ganske klart at Apple skal snakke mer om tjenesten, som ikke skal hete Beats

Nå, i forkant av WWDC, har Wall Street Journal skaffet til veie litt informasjon. De hevder blant annet å vite prisen blir på 10 dollar, altså den samme prisen som Spotify og Rdio tar i USA. 

Blir ikke billigere
Det var lenge spådd at Apple kanskje skulle prise sin tjeneste noe lavere (rundt 7-8 dollar). Re/Code var blant dem som hevdet at Apple mente at 10 dollar per måned var for dyrt. Nå ser det altså ut som at de likevel har landet på den samme prisen som sine konkurrenter. 

En vesentlig forskjell er at Apple ikke skal tilby noen reklamebasert variant – skal du lytte til muskk med tjenesten må du betale. Dette er imidlertid ikke overraskende, vi har lenge visst at Apple ønsker å få slutt på gratisstrømming. 

Drake med på laget
Men det skal nevnes; Apple kommer ifølge The Wall Street Journal til å tilby gratis musikk gjennom en egen internettradio-funksjon. Denne skal visstnok drives av ekte DJ-er, og være reklamebasert. Blant DJ-ene som ryktes opprette egne kanlaer, finner vi tunge navn – slik som Dr. Dre, Drake, Pharell Williams, David Gueatta og Q-Tip. 

Så til det interessante spørsmålet: hvordan blir Apples strømmetjeneste sammenlignet med sine største konkurrenter, slik som Spotify, Pandora, Rdio og Tidal? Slik det ser ut nå  – ikke så ulik. 

Lik funksjonalitet
Tjenesten, som trolig bare vil markedsføres under navnet Apple Music, tilbyr naturligvis grunnleggende funksjoner, slik som søk, spillelister og ulike sorteringsmåter (etter artist, sjanger, låt, nylig lagt til osv).

I tillegg skal tjenesten støtte offlinelister, så du skal kunne nyte musikken uten nettilgang. Søket skal også være universelt, noe som betyr at du kan søke etter innhold både fra skyen og din lokale samling. 

Hva med Norge? 
Tidligere informasjon har tydet på at vi får se Apples oppussede musikkapp sammen med iOS 8.4, og 9to5Mac skriver nå at dette vil skje, men sier samtidig at lanseringen skjer først mot slutten av juni. 

Så – får vi tilgang til Beats-tjenesten her i Norge? Ifølge 9to5Mac lander tjenesten i «en rekke land», men hva det vil si vet vi lite om. Vi må nok uansett belage oss på noe ventetid. 

 

Kilde:
9to5Mac / The Wall Street Journal 

 

Stikkord: Apple Music