Kommer Cyanogen med egen mobil?

Cyanogen, selskapet bak Cyanogenmod, ønsker å ta opp kampen om andeler i mobil-OS-markedet. 

821 millioner
I mars ble det kjent at selskapet hadde fått inn 80 millioner dollar (628 millioner kroner) fra investorer, og nå har tallet økt til 110 millioner dollar (821 millioner kroner). 

Backingen og midlene kom fra sentrale aktører, slik som Twitter, Qualcomm, Telefónica og Rupert Murdock. 

Annonse

Les også: Nå vil Cyanogen bli kongen på haugen

Nå har Cyanogen fått med enda en partner på laget. 

Ukjent beløp
I en pressemelding bekrefter selskapet at kinesiske Foxconn – selskapet som produserer deler for smarttelefoner – har investert i Cyanogen. 

Den nøyaktige summen Foxconn har gått inn i Cyanogen med, vet vi ikke. 

– Vi diskuterer ikke individuelle beløp med fra investorer. Foxconn er en strategisk investor i prosessen der vi utvider vår kommersielle business globalt, sier en talsperson for Cyanogen til TechCrunch.  

Cyanogen-mobil? 
Foxconn er som kjent en av Apples største samarbeidspartnere. Hva skal de gjøre for Cyanogen? 

Ingen, bortsett fra aktørene selv, vet dette enda. Men det hele gir mening – Cyanogen ønsker som kjent å dytte Android ned fra tronen, og da trenger de alle tilgjengelige ressurser. 

Skal Cyanogen komme med en egen telefon der, der Foxconn blir sentral i produksjonen? Eller får vi en Nokia-telefon med Cyanogen?

Sistnevnte er kanskje ikke så usannsynlig, for som kjent produserer Foxconn Android-nettbrettet N1 for Nokia. Foxconn har ansvaret både for produksjon, markedsføring og salg.

Kanskje får vi en Nokia-telefon med Cyanogen? 

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse
Annonse