Hopp til navigasjon Hopp til innhold
IBM vil bruke innsamlede data til mer nyttige formål enn det gjøres i dag. (Ill.: ChrisDag / Flickr)

Dette skal IBM bruke 24 milliarder på de neste fire årene

Nå vil de sitte i førersete av Internet of Things-utviklingen.

Teknologigiganten IBM har akkurat annonsert en ny avdelingsenhet som skal fokusere på Internet of Things (IoT) – et (noe vagt) begrep som beskriver alt fra små sensorer til store jetmotorer. 

Samler inn data

Konseptet går i hovedsak ut på at teknologiske enheter skal snakke sammen og levere store mengder data, som igjen skal kunne brukes til hensiktsmessige formål av selskapene som besitter teknologien. 

IBM skal iløpet av de neste fire årene investere svimlende 24 milliarder kroner (3 millarder dollar) i ulike IoT-prosjekter. 

Utvalg basert på værvarsel?

Selskapet allerede nå kunngjort en omfattende avtale med The Weather Company. Se for eksempel for deg at butikker reklamerer for utvalget sitt basert på hvilket vær som er i vente.

Dersom alle værvarslene melder snøstorm, vil for eksempel en butikk – automatisk – reklamere for klær som tåler en støyt. 

  Dette begrenser seg selvsagt ikke bare til butikker – her skal mange ulike tjenester og selskaper kunne benytte seg av teknologien.

  – Gjør ikke nok 

  IBM mener at man i dag ikke analyserer nok av all dataen som eksisteres og skapes av teknologien.

  – Vår kunnskap om verden vokser med hver eneste tilkoblede sensor og enhet, men for ofte gjør vi ikke noe med det, til tross for at vi vet at vi kan sikre et bedre resultat dersom vi gjorde det. 

  Det er altså det IBM nå ønsker å gjøre noe med. 

  Stikkord: ibm, Internet of Things