Nintendo har ombestemt seg – skal likevel lage spill for smarttlefoner

Nintendo har lenge avventet å ta steget inn i mobilverden, men nå er tiden inne. Frykten for å henge etter i utviklingen har blitt større enn frykten for at salget av Nintendo-konsoller skal bli dårligere som følge av en eventuell spillsatsing på mobile plattformer.

Store spilltitler? 

Selskapet kunngjorde dette selv under en pressekonferanse

De fortalte at de nå har inngått et samarbeid med den japanke mobilspill-utvikleren DeNA, og at de sammen skal utvikle spill for blant annet smarttelefoner og nettbrett. 

Annonse

Hvilke spill kan vi vente oss at Nintendo lanserer? De har allerede avslørt at de klassiske spilltitlene vil finne veien til moble plattformer. En iOS, Android og/eller Windows Phone av for eksempel Super Mario, er dermed ingen usannsynlighet. 

Bygges fra bunnen av

Spillene skal ikke porteres fra andre konsoller. Nintendo lover at spillene spesifikt skal utvikles for de nye plattformene og at de vil være originale. 

Men trodde du nå at Nintendo med dette gir opp sin satsing på egne spillkonsoller? Du er nok ikke alene om du trodde det, men Nintendo-sjef Satoru Iwata forteller at dette ikke er tilfellet. 

Han avslørte på pressekonferansen at de nå arbeider med en splitter ny konsoll med kodenavn NX. Mer informasjon om denne konsollen får vi neste år, skal vi tro sjefen. 

Kilde:
TechCrunch

Annonse
Annonse