Helt nye Windows 10-funksjoner avslørt i lekket versjon

Microsoft har lovet hyppige Windows 10-oppdateringer, men har slitt med å levere så raskt som de ønsker. Blant annet er den nye offisielle testutgaven forsinket

En uoffisiell testversjon av OS-et har likevel funnet veien til internett og torrentsider allerede nå. Oppdateringen, med versjonnavn 10036, inneholder flere velkomne forbedringer og endringer. 

Blant annet er startmenyen nå gjennomsiktig, og wi-fi-håndteringen har fått seg en visuell overhaling. 

Annonse

Endelig bytter den automatisk

En annen veldig nyttig funksjon som introduseres med denne testversjonen, er automatisk bytte mellom skrivebord/nettbrett-visning. Tidligere har man manuelt måttet velge hvilken visning man ønsker, men i 10036-versjonen kan man velge at prosessen skal skje automatisk.

Det betyr at Windows selv endrer visningsmodus når du for eksempel kobler fra tastaturet på en Surface Pro 3. Du kan selvsagt overstyre denne innstillingen om du ønsker det.

Bedre virtuell skrivebordsvisning 

Oppgavevisning (Task View) har også blitt forbedret. Nå kan du selv bestemme hvilke programmer som skal vises på hvert enkelt virtuelle skrivebord. Tidligere har alle programmer vært synlig i visningen på alle virtuelle skrivebord – nå kan dette selv egendefineres.

Testversjonen som har lekket, inneholder ikke Microsofts Internet Explorer-erstatter, Spartan. Det er imidlertid ventet at selskapets offisielle testutgave vil ha denne.

Kilde: Neowin

 

Annonse
Annonse