De har testet Apples mest spennende teknologi

TechCrunch har allerede fått testet den nye trackpaden som er å finne i MacBook (som omtrent ikke er annet enn batterier) og MacBook Pro.

Force Touch blir å finne i alle Apple-produkter
I tillegg til å vite hvor mye trykk du legger på den, gir den også vibrasjons-tilbakemeldinger. 

Det er svært trolig at Force Touch blir å finne i iPhone 6s eller 7 (som tidligere ryktet, og som igjen ryktet denne uken av WSJ), for nå har Apple Watch og altså disse to bærbare Mac-ene blitt utstyrt med teknologien ingen andre selskap kan skilte med.

Kan det bli den største forbedringen siden ekte flerberøring? Ikke umulig.

Kom tidligere enn ventet
Vi testet teknologien på Mobile World Congress i 2014 og syntes det var skikkelig kult, men vi tenkte kun på mobiler og nettbrett, og ikke på bærbare. Årsaken til at dette enda ikke er å finne på de mindre dingsene er nok strømkravene:

«Vi kan snakke om hvor kult det var en hel kveld, men det er likevel ingenting som slår å teste dette selv. Håper vi at dette kommer på nettbrett og telefoner litt veldig brennkvikt? Ja, men vi må nok vente.

Hvorfor? Jo: Representanten vi snakket med på standen trodde at de kanskje skal lanseres et nettbrett med denne berøringsteknologien om ett eller to år, og trolig med Fujitsu-logo på. Norge er neppe første landet på lista. Selskapet ville ikke avsløre potensielle samarbeidspartnere når vi snakket med dem.

På spørsmålet om dette suger livsgnisten ut av batteriet var svaret kontant «ja». Dette vil sikkert ta tid å forbedre.»

Slik er den i bruk
«Force feedback» lurer fingeren din til å tro man trykker på en hengslet knapp, altså slik vanlige styreflater er bygget opp i dag.

Tilbakemeldingen som sendes til fingeren baserer seg på teknologi kalt «lateral force fields». Den gjør det mulig for fingeren å føle på forskjellige teksturer som ikke finnes på den glatte overflaten.

«Force Touch»-funksjonen på den nye styreflaten gjør det mulig å trykke «dypere». Dette gir flere nivåer på klikkingen. Effekten er utført så bra at det faktisk føles ut som man trykker dypt ned på berøringsflaten som jo ikke rører på seg i det hele tatt. Skummelt bra.»

TechCrunch beroliger de som tror de vil savne fysiske klikk. Ifølge dem er det umulig å merke forskjell.

ITavisen kommer tilbake med tester av nye MacBook såvel som Apple Watch så fort vi får tak i dem, trolig neste måned.

Slik er den helt nye styreflaten bygget opp. (Ill.: Apple)

Kilde:
TechCrunch