Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Boyd Multerer drømte frem Xbox Live for Microsoft. Nå er han ute av selskapet etter 18 år. Han er langt fra den eneste som har forlatt Xbox-teamet. (Ill.: Microsoft)

Mannen bak «Xbox Live» forlater Microsoft

Stort tap for selskapet.

Boyd Multerer, mannen bak Xbox Live, Xbox 360 og de tre OS-ene i Xbox One, har forlatt Microsoft etter 18 år.

Xbox Live fundamental for suksessen
Xbox Live var greia som virkelig skilte den første Xboxen fra konkurrentene takket være en kjapp og stabil flerspillopplevelse.

Han drømte ikke opp Xbox 360, men var en del av teamet bak den, og han sørget for at man kjapt skifter mellom apper, spill og TV takket være hele tre OS-lag i Xbox One. 

Multerer forlater selskapet etter en svært god november-måned for Xbox grunnet et større spill-fokus.

Visjonen krympet betraktelig
For det interessante med Microsofts Xbox-team er at gruppen har mistet omtrent alle menneskene som håpte å gjøre konsollen til stuas midtpunkt, og ikke bare som en spillkonsoll.

Mark Whitten (håpte på en stor TV-revolusjon, er nå produktsjef hos Sonos) og Ben Smith (også en TV-elsker, nå hos Sonos) har begge forlatt Microsoft etter at deres visjon om Xbox One som en alt-mulig-boks feilet.

Xbox One får Windows 10
Uansett hva som skjer eller ikke skjer med Microsofts store planer for Xbox One fremover er det et faktum at konsoller lever ett tiår, og da kan det nok tenkes at man må satse på mer enn spill.

Vi får se hva de pønsker på, det blir uansett spennende å se hvordan Windows 10 blir på konsollen.

 

Kilde:
Neowin
The Verge

Stikkord: Microsoft, xbox