Annonse


iPad Air 2 har gjort mini-en overflødig

Apples iPad Air 2 er så tynn, og føles så lett i forhold til mini-modellen, at 7,9 tommeren føles overflødig.

Det sier endel med tanke på Apples svært selektive produktutvalg. Bør de rett og slett kvitte seg med mini-en?

Merkelig lansering
Så langt har vi altså kommet i løpet av ett år.

Undertegnede hadde litt trua på at mini-brettene skulle bli de nye folke-brettene, men nå som det er mulig å slanke de store brettene så mye at de er tynnere enn dagens tynne toppmobiler, føles det hele litt poengløst med en 7,9″.

Vi snakker altså her om iPad Air vs. iPad mini, men ser at trenden med minibrett kan komme til å forsvinne fort, uansett produsent- spesielt fordi phablets som Note 4 og iPhone 6 Plus er så gode – da føles det også noe poengløst å kjøpe et mindre nettbrett.

(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Bort med 7-tommerne?
Trenger vi egentlig tre formfaktorer? 5″+ ,7″ og 10?” Akkurat nå føles det mest naturlig at 7 tommerne viker.

Husk også at Apples nettbrett-salg har stagnert noe. De sitter garantert og følger med på iPhone 6 Plus og iPad mini-salgstallene med lupe.

Vi tipper 6 Plus kommer til å kannibalisere mini-en en hel del, om den allerede ikke har gjort det.

Les også: Derfor fraråder vi å kjøpe iPad mini 3. (Kommentar)

Air 2 knuser iPad mini
Om dette er slutten på iPad mini vet vi jo ikke, det ville føltes merkelig om de avslutter på en såpass sur note som dette.

Hvorfor oppgraderte de ikke mini-en på samme måte som Air 2? Det er det få personer som med sikkerhet kan fastlå, men en ting er sikkert: 

Air 2 er overlegen på absolutt alle områder. Den er mye kjappere, har en mye bedre skjerm, bedre kamera og kan holdes med en hånd uten anstrengelser, og det over tid.

(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Kjip skjerm
Sistnevnte var en av hovedgrunnene til at vi likte mini-en så godt når den først kom. Da var det fullstørrelse iPad-en som var for tung.

I år er det mini-en som er for feit og treig – dessuten er panelet blasst.

Det finnes mini-nettbrett med mye bedre skjerm fra konkurrentene, men om det finnes et bedre overall nettbrett enn iPad Air 2?

Det blir en smakssak. Android eller iOS? Du bestemmer.

Det bare føles sånn
Apple spiller et psykologisk triks med oss denne høsten, for iPad Air 2 er ikke lettere enn iPad mini, det bare føles slik på en veldig overbevisende måte.

Når vi først leste dette fra en av de første forhåndstittene fra en amerikansk teknoblogg fnyste vi litt, men det stemmer faktisk. Prøv selv.

iPad Air har gjort iPad mini overflødig, i hvert fall i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse