Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En vietnamesisk blogg har skaffet til veie en dummy-enhet av nye iPad Air som skal vises frem torsdag neste uke. Den blir tynnere og kjappere. Det ventes også nye Macs torsdag neste uke, men vi er mer usikre på hva vi får servert i den kategorien. (Ill.: Tinhte.vn)

Her er Apples nye iPad, den kommer 16. oktober

Selskapet har invitert pressen.

Under sloganet «It’s been way too long» (lenge siden siste Mac-oppgradering?) inviterer Apple utvalgt amerikansk presse til pressekonferanse 16. oktober.

Oppdatert:

Trolig får de to nye iPad-modellene 2 GB RAM, opp fra 1.

iPad
Der skal de vise frem nye iPads som er tynnere, har Touch ID og bedre kameraer, kommer i gull-utførelse og andre generasjons 64-bits-brikkesett takket være Apple A8 som først ble introdusert i iPhone 6 og 6 Plus.

Også den nye M8-bevegelsessensoren blir å finne i de nye iPad-modellene.

Touch ID. (Ill.: Tinhte.vn)

Samme design
Foruten tekniske oppgraderinger beholder de nye modellene dagens design, men de blir altså noe slankere, vi tipper 7,1 mm (identisk med iPhone 6 Plus) takket være denne lekkasjen.

Og akkurat som de nye og større iPhone-modellene ventes det nå at også nettbrettene får høyere oppløsning med Retina HD-paneler.

Dagens iPad Air og mini Retina har begge en oppløsning på 2048 × 1536.

Nye iPad Air. (Ill.: Tinhte.vn)

Mac og Yosemite
Det ventes også nye Mac-maskiner. Kanskje kommer det en iMac med 5k-oppløsning. Andre produkter som ikke har blitt oppdatert på en stund er Mac mini.

Dessuten er jo Yosemite inne i siste poleringsfase, så vi tipper det blir mulig å laste ned den endelige versjonen torsdag neste uke.

«Alle» venter på nye MacBook Air 12″ med Retina Display, men siden vi ikke har sett noen troverdige rykter og/eller lekkasjer er vi mer skeptiske til dette, men det er på ingen måte noen usannsynlighet.

Vi følger pressekonferansen fortløpende fra klokken 19:00 norsk tid torsdag neste uke.

 

Kilder:
9to5mac
9to5mac
Tinhte

Stikkord: Apple, ipad, mac